Det gamle Gladsaxe
Turbinevej.tif
I 1963 kom et forslag om at bygge nyt domicil til Søborg Tekniske Skole på Grønnegårdens jorder i Mørkhøj Industrikvarter på Turbinevej 4-6. Grunden blev købt og skitsen til skolen lå klar, men det første spadestik, som skulle have været taget i 1966, blev bare aldrig taget. I stedet blev der bygget en lille træbygning […]

I 1963 kom et forslag om at bygge nyt domicil til Søborg Tekniske Skole på Grønnegårdens jorder i Mørkhøj Industrikvarter på Turbinevej 4-6. Grunden blev købt og skitsen til skolen lå klar, men det første spadestik, som skulle have været taget i 1966, blev bare aldrig taget. I stedet blev der bygget en lille træbygning på grunden.

Det er den, der ses på billedet. Træbygningen blev brugt til øvelser i tagdækning. Turbinevej blev ironisk omtalt som ”Den lukkede afdeling”. Faktum var, at smedeuddannelsen i 1963 flyttede til Krogshøjvej 53A, mens andre fag flyttede til Hejrevej i København.

I 1966 blev sidste hold maskinarbejdere, tekniske assistenter og værktøjsmagere udlært fra Søborg Tekniske Skoles gamle bygning på Søborg Hovedgade. Gladsaxe Kommune købte bygningen, og rev den ned i 1983. Søborg Tekniske Skole blev i 1966 omdøbt til Gladsaxe Tekniske Skole. Siden 2001 har skolen heddet TEC Gladsaxe.

De fagområder, skolen har dækket, har været meget skiftende henover årene og i takt med de mange fusioner på erhvervsskoleområdet.

Billederne på denne plads er lånt af Gladsaxe Byarkiv, Lokalhistorisk afdeling, Søborg Hovedgade 220, 2. sal. Tlf. 39 57 61 01. Der er adgang til arkivet tirsdag 10-15 samt torsdag 11-17. Se flere billeder på
gladsaxe.dk/gladsaxebyarkiv/databaser/gladsaxebilleder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top