annonce
Mindre folie og mere liv
-

Debatten om Søborg Hovedgade viser, at mange ønsker en spændende og indbydende handelsgade i Søborg. Det er i alles interesse, at vi langs hovedgaden kan købe godt brød, frisk fisk og friske blomster til konen.
Vi skal derfor gøre mest muligt for, at hovedgaden er fyldt med indbydende butikker. Det er godt for byen og bedre for den enkelte butik. Arkitekt Frederik Juul skrev i sidste uge, at udvidelsen af Meny er en klar forbedring af byrummet omkring Søborg Hovedgade.
Jeg vil gerne ønske købmand Per Mikkelsen tillykke med renoveringen. Renoveringen vil uden tvivl være med til at fremtidssikre butikken, og jeg er derfor ikke bekymret for, at Meny vil ende som genbrugsbutik, som Frederik Juul forudsiger. Via dialog og med dispensation til at dække op til 1/3 del af butikkens vinduer, er vi gået langt for at finde den bedste løsning – for både de handlende i Søborg og Per Mikkelsen.
Kommunen skal ikke bestemme, hvordan butiksindehaveren indretter sin butik. Det klarer de fint selv. Men vi har et stort ansvar for vores fælles hovedgade. Det handler ikke om at finde én faglighed frem, men om at der findes forskellige fagligheder. Og når de forskellige fagligheder ikke peger i samme retning, så må der træffes et politisk valg. Det har vi gjort. Flertallet i udvalget går ind for ”åbne kanter”, og vi tror på, at mindre folie og mere liv er vejen frem.

Ole Skrald Rasmussen (A), formand for Trafik-
og Teknikudvalget

1 kommentar om “Mindre folie og mere liv”

 1. frederik Juul siger:

  Planlægning skal tage bestik af virkeligheden.
  Ombygningen af Menu kunne være løst på mange måder. Med uanede midler og med uanet efterspørgsel kunne alt have ladet sig gøre.
  Hvis man nu tager udgangspunkt i virkeligheden kan man konstatere: at bylivet omkring Søborg Torv – nær Menu lever en hensygnende tilværelse. Man kan tale om den ”tunge ende”
  Man kan konstatere at der ikke har været nogen lejer til hjørnelejemålet på Søborg Hovedgade/Søborg Torv. Man kan konstatere at det lukkede posthus har stået tomt i årevis. Man kan konstatere at BIG er åbnet i Herlev hvilket kan trække meget handel fra Søborg hovedgade. Handel der understøtter de små livskabende butikker mellem Menu og Irmatorvet.
  Søborg hovedgade er inde i en positiv udvikling netop nu. Det er essentielt at understøtte den udvikling og understøtte at Menu og Irma er velindrettede og attraktive butikker der udspænder handelen langs gaden.
  Jeg ønsker ikke folie på vinduer. Jeg er for generelle regler for tildækning af facader og skiltning. Jeg er for de ”åbne kanter”. Jeg ønsker dog at man kigger på den enkelte butikstypologi, sikrer helheden og dispenserer hvor det er nødvendigt. Ellers risikerer man at straffe initiativ og de satninger der skaber forbedringer for bylivet. For at sikre helheden kan det være nødvendigt at forholde sig til hvad en stor dagligvarebutik er, og hvad den kræver. Jeg er klar over at dette giver udfordringer administrativt, men jeg oplever at det lykkes i andre kommuner.

  Frederik juul
  Lykkesborg alle
  Søborg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top