Affald under pres
big-belly.jpg
Solceller på låget skaber energi, der kan presse affaldet sammen. Det skal spare skraldemændende for mange ture. Foto: privat.
Solceller hjælper skraldemænd

Tiden er inde for de gamle skraldespande ved Bagsværd Bymidte og Buddingecentreret til at blive udskiftet. De nye BigBelly affaldsspande er et forsøg, som Driftsafdelingen i Gladsaxe Kommune forventer og håber på vil være med til at gøre byen renere.
Det smarte ved BigBelly er, at den er udstyret med solceller på toppen, som producerer energi, der kan presse affaldet i affaldsspanden hver gang, den er ved at være fyldt op. Det giver plads til mere affald, og skraldemændene behøver altså ikke køre ud for at tømme dem nær så ofte.
Udover de effektive solceller er flere af BigBelly også udstyret med en fodpedal, så folk ikke behøver at røre skraldespanden med deres hænder.

En SMS giver besked
Ifølge driftsleder i Gladsaxe Kommune, Kim Sørensen, er der flere fordele ved BigBelly. Han mener, at den vil fungere på en bedre måde i forhold til de gamle skraldespande, især fordi den er lukket helt til.
– Vi undgår overfyldte skraldespande, og at fugle og hvepse flyver omkring affaldet, fordi BigBelly er helt lukket til. Det betyder også, at der ikke vil være nogen grim lugt omkring affaldsspanden, fortæller Kim Sørensen.
Når først en BigBelly er fyldt 2/3 dele op med affald og ikke kan presses mere sammen, vil Driftsafdelingen modtage en SMS, som fortæller at affaldsspanden snart skal tømmes. Det betyder, at skraldemændene kun kører ud til affaldsspandene, når de er tilstrækkeligt fyldte.
Kim Sørensen forklarer, at den nye metode vil spare skraldemændene for en masse ekstra køreture, og at de vil være med til at gøre Gladsaxe til en renere by.
– I forhold til den CO2 vi udleder ved vores kørsel, så bliver den mindre i og med vi også får mindre kørsel. Vi håber selvfølgelig, at vi kan få folk til at bruge dem, og at vi får en renere by, siger Kim Sørensen.
I alt har driftsafdelingen bestilt 20 BigBelly-affaldsspande, som skal fordeles på de to områder, hvor der i dag står 40 skraldespande. BigBelly bliver blandt andet placeret ud fra en vurdering af, hvilke områder der har flest forbipasserende eller ligger tæt på en café eller restaurant.
Det er et tiltag, der stadig er på forsøgsniveau, så Kim Sørensen er meget spændt på at se, hvordan de nye BigBelly vil blive taget imod, og om det vil komme til at fungere bedre end den gamle løsning. Han forventer, at BigBelly-affaldsspandene vil blive sat op midt i marts måned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top