- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Bagsværd-dreng

Man kan komme i erhvervspraktik mange steder.
Bagsværddrengen Lasse Forsmann, der går i 8. klasse på Grønnemose Skole fik en lidt usædvanlig oplevelse, da han kom i praktik hos den socialdemokratiske folketingspolitiker Mattias Tesfaye.
– Jeg indså, at der er stor forskel på arbejdsdagen for politikere og almene borgere,’ fortæller Lasse Forsmann.
– Arbejdet stopper aldrig for et medlem af Folketinget. Politik er ikke et 9-5 job. Selv når man kommer hjem er der noget som skal laves. Det kan selvfølgelig påvirke familielivet.
– Hvad der blæser op og fylder nyhedsbilledet den ene dag, er ofte glemt dagen efter. Som politiker mærker man det mere, end i nogen anden profession. Der var f.eks. for nylig en sag om bederum på offentlige uddannelsesinstitutioner. Debatten udviklede sig i løbet af dagen, og man kunne for alvor se at danskhedsdebatten har præget os, i en grad vi endnu ikke kan forstå, siger Lasse, der spurgte ind til Mattias Tesfayes motivering for at gå ind i politik på det niveau.
– Jeg er først og fremmest valgt til Folketinget for at sikre gode uddannelser og et ordentligt arbejdsliv. Det er mine kæpheste. Men jeg vil ikke finde mig i, at folk der er født og opvokset i Danmark, som har dansk pas og snakker flydende dansk, bliver udstillet som fremmede. Vi skal vænne os til at danskere, kommer i mange farver, siger Mattias Tesfaye, der har været glad for at have Lasse i praktik.