EM-sølv til Andreas Bube
Bube-EMinde-2017.jpg
Andreas Bube (t.v) har haft lidt tunge sæsoner efter den helt store triumf i 2012, men nu er han tilbage blandt de allerbedste. Foto: Privat.
Bagsværd-løberen spurtede sig til ny medalje

Ved EM i Beograd sikrede han sig andenpladsen efter et taktisk veldisponeret løb.
I 2012 vandt Andreas Bube fra Bagsværd Atletik Club sølv ved udendørs EM. Og nu har han også en medalje af samme valør fra indendørsmesterskaberne i Beograd i Serbien.
Andreas Bube startede sit EM-inde 2017 med et indledende 800m-løb, hvor han ”kun” gik videre til semifinalen på tid.
I semifinalen gik det heldigvis tilpas langsomt og taktisk. Her kunne Bube gå frem til sidst og udnytte sin høje speed og dermed vinde sit semifinaleheat og det øgede forhåbningerne en del inden finalen.
I finalen var Bube oppe imod tre spaniere, en hollænder og favoritten fra Polen Adam Kszczot, som er tidligere træningsmakker til Bube. Forhåbningerne var, at det ikke skulle gå alt for hurtigt i starten, at Bube kunne holde sig ude af slåskampene i feltet og at Bube kunne komme Kszczot i forkøbet i stedet for bare at ligge på hjul.

Lå bagest
Efter startskuddet lagde Bube sig bagest i feltet og kunne dermed ligge helt inde ved sargen uden for slåskampene og kunne løbe kortest muligt og mest løbeøkonomisk for dermed at spare flest kræfter. Første omgang gik på 27,0, hvilket er fint langsomt, og da anden omgang gik en anelse langsommere, så gik Bube frem fra sin position bagerst i feltet og overhalede de fem konkurrenter, således at han tog teten og kontrollen over løbet halvvejs.
Igen i en position, hvor han kunne undgå de helt store slåskampe, som der normalt er midt i feltet. Bube fortsatte i spidsen i et forholdsvis moderat tempo, således at han kunne gemme kræfter til sidste omgang, hvor det endeligt skulle afgøres, hvem der skulle sikre sig de 3 medaljer.
På sidste omgang angreb Kszczot og Bube lod ham gå forbi, da det ville være for risikabelt, at prøve at forsvare spidsen og dermed sætte chancen for en medalje over styr. Bagved havde et par af spanierne og hollænderen det hårdt og i deres bestræbelser på at komme frem blev der skubbet en del, hvilket kun var til fordel for Bube, da de brugte unødige kræfter. Ingen af de 4 konkurrenter bagved havde overskuddet til at nå op til Bube, så Bube kunne løbe en meget flot 2. plads hjem til Danmark efter et super godt taktisk veludført løb. Bubes sølvmedalje var den første til Danmark ved et EM-inde i en løbedisciplin nogensinde. Nu har Andreas Bube både en sølvmedalje fra EM i 2012 og denne fra EM-inde i 2017.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top