Gladsaxe 5. billigst i administrative udgifter
-

Henrik Sørensen (K) skriver i et læserbrev, at de administrative udgifter i Gladsaxe er så høje i forhold til Gentofte, at vi vil kunne spare 115 mio. kr. om året. Tallene stammer fra Økonomi- og Indenrigsministeriets database noegletal.dk.
Her fremgår det dog også, at blandt de 19 hovedstadskommuner er Gladsaxe den 5. billigste på det administrative område. Og hvis vi for eksempel valgte at sammenligne os med Ballerup, skulle vi bruge 170 mio. kr. mere på administration.
I Gladsaxe ser vi administrationen som en investering i velfærdsløsningerne på lige fod med lærere, pædagoger og sosu-assistenter. Således har vi gennem de senere år tilført penge til flere ansatte i Jobcentret, så vi kunne få flere borgere i arbejde. På samme måde har vi ansat flere socialrådgivere på børneområdet, for at forebygge svigt og anbringelser.
Udover at det giver mere velfærd til borgerne, medvirker det også en økonomisk gevinst på lang sigt. Henrik Sørensen nævner også, at Gladsaxe er den kommune i landet, som har 12. flest ansatte pr. indbygger. En af forklaringerne er, at Gladsaxe var den kommune, som overtog de fleste institutioner for borgere med handicap fra det tidligere Københavns Amt. Her bor der primært borgere fra andre kommuner, som også betaler udgiften. Men medarbejderne tæller med hos os i Gladsaxe.
Vi har gennem mange år haft, og har fortsat, stor fokus på at effektivere, hvor det giver mening. Derfor har vi også løbende kunne nedsætte skatten, så vi både har høj velfærd og er Danmarks 10. laveste skattekommune.

Karin Søjberg Holst (A)
Borgmester

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top