Interaktiv storskærm til borgere med demens
Bakkegården.jpg
Både beboere og personale har glæde af de nye skærme. Foto: Privat.
Mental træning mindsker symptomerne på demens

Borgere med en demenssygdom, som bor på et plejecenter, får nu mulighed for at skabe et mere meningsfuldt indhold i hverdagen ved hjælp af en interaktiv storskærm, der kombinerer billeder og bevægelse.
Storskærmen kaldes ’Touch & Play’ og er trykfølsom. Borgerne aktiverer skærmen ved at trykke på ikonerne og løse forskellige opgaver enten alene eller sammen med andre.
’Touch & Play’ skærmen er født med en række programmer til både leg, underholdning og motorisk træning. Her kan borgerne få trænet bevægelse og koordination. Der er for eksempel huskespil, puslespil og spil, hvor deltagerne kan skyde balloner ned fra skærmen ved hjælp af ærteposer. Det er også muligt at vise film, både gamle og nye, tv og koncerter på den interaktive storskærm.
– Det er dokumenteret, at fysisk aktivitet og mental træning mindsker symptomerne på demens. Skærmen har rigtig mange anvendelsesmuligheder, fordi den både kan bruges af vores ergo- og fysioterapeuter i træningsøjemed og samtidig være et naturligt samlingspunkt for vores beboere. Skærmen har mange anvendelsesmuligheder på forskellige niveauer, og derfor har det virkelig været en god løsning, der skaber værdi for både beboere og medarbejdere, siger Hanne Rügge, leder af Seniorcenter Bakkegården.

En del af 4K samarbejdet
Det er de fire kommuner i 4K samarbejdet, Gladsaxe, Gentofte, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner, der har aftalt at afprøve de transportable, interaktive storskærme for at se, om de kan være med til at gøre borgere med en demenssygdom gladere og mere aktive.
Forsøget skal foreløbig køre fra 1. december og et halvt år frem i alle fire kommuner.
I Gladsaxe bliver skærmen teste systemet på Seniorcenter Bakkegården, der fungere som kommunens demenscenter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top