Konsekvenser af kommuneplan 2017
Kommuneplan 2017. Konsekvenser af denne.

På Gladsaxe Kommunes hjemmeside finder man dette, hvis man leder godt.
Forslag til kommuneplan 2017 er i høring i perioden 28. februar – 25. april 2017.
I perioden bliver der afholdt to borgermøder: 3. april om Grønne Gladsaxe, 6. april om Bæredygtige boligområder.
Møderne afholdes kl. 19-21 i Rådhushallen. Eventuelle høringssvar skal være indsendt senest 25. april.
Høringssvar kan sendes til byplan-dinmening@gladsaxe.dk.
6. april holdes der møde med den uskyldige titel: Bæredygtige boligområder.
Bag denne gemmer der sig planer, som hvis du ikke møder op vil kunne få store konsekvenser i det område du bor i, hvis du er så uheldig at have en nabogrund på 1000 m2 eller mere.
I vores grundejerforening er det 36 pct. af grundene, der falder ind under dette.
Gladsaxe Kommune ønsker at få sat alle gamle servitutter ud af kraft og tillade, at der bygges dobbelthuse/ rækkehuse i to plan.
Det kan betyde at op til fem omkringliggende matrikler bliver berørt mht. indkig i have, ændret skyggeforhold på allerede anlagt terrasse.
Øget trafik og larm. I værste fald naboballade, hvis der opstår uenighed om byggeplaner som på Frederiksberg.
Og nabokrig er det sidste vi ønsker.
Grønne forhaver kan blive omdannet til parkeringspladser som der kræves to af i forbindelse med nybyggeri (om det så er 4 ved dobbelthuse ved jeg ikke).

Jesper Funk
Søborg

3 kommentarer om “Konsekvenser af kommuneplan 2017”

 1. Kasper Olesen siger:

  Svineri.

 2. torben sønnichsen siger:

  Det er meget nødvendigt at vi beskriver alle de eksempler og konsekvenser som vi ikke kan forvente embedsmændene har forelagt for politikerne.
  Måske er holdningen i byrådet blot den at embedsmændene må vide det hele og at vi må stole på deres faglighed.
  Den faktiske begrundelse for at vi skal bo tættere i parcelhusområderne er at der forventes flere tilflyttere til kommunen og at der ikke er flere grunde til etagebyggerier, derfor må parcelhusområderne holde for. Man kan forestille sige nedrivning af huse langs flere af vejene og dermed give plads til rækkehuse, som f.eks ved Gammelmosevej/Hulbergsalle.
  Dvs i randområder til grundejerforeninger kan der blive fokus på nye byggemuligheder.
  Men i de centrale dele af parcelhusområder skal fortætningen ikke ske. Hvis der er tilladelse til 1,5 plan så er nok-nok. Der skal ikke tvinges nye 2-planshuse med indkog til nabohaver. Eller byggerier af ny 2. sals etager. Det næste bliver vel 3 etager.
  Og så sammenblandingen med biofaktorbegrebet.
  Hareskoven har biofaktor 1,0 det er alle enige om.
  Etagebyggerier får nu en biofaktor på 0,3, dette for at forøge med beplantninger etc. Godt så.
  Men de fleste parcelhusområder har en biofaktor på over 0,5 måske flere helt op til 0,7. Lad os få målt op før kommunen indfører en rigid biofaktor på det foreslåede 0,4 i Kommuneplan 2017, som netop tillader mere byggeri og mindre biodiversitet og grønne beplantninger, f.eks parkeringspladser.
  Jo højere biofaktor jo bedre og denne vil medføre mindre mulighed for fortætninger.

 3. Hanne Baumann siger:

  Tag blot en tur forbi Skovtoften 17 eller Søvej 19 for at se, hvilke konsekvenser kommunens absurde boligpolitik vil medføre af gener for omkringliggende boligejere. Det er ganske enkelt svineri og forvaltningsskrankeri af værste skuffe. Ole Skralds indlæg om at han har været på tur i boligkvarteret bag Sørborg Hovedgade og set, at der er boliger i alle størrelser og udformninger, er så langt ude… De fleste af de boliger er bygget før de nuværende lokalplaner blev lavet – og man må jo formode, at lokalplanerne bLandt andet blev lavet for at justere boligudformningen til mindst mulig gene for de omkringliggende grundejere. De skal så sættes ud af kraft med den nye kommuneplan. De forskellige partier bør melde klart ud om de støtter kommuneplanforslaget, så man kan tage det med i sine betragtninger, når krydset skal sættes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top