annonce
Unge flytter sig
unge-1.jpg
Humøret var højt hele aften hos de mange unge fra de to samarbejdende kommuner. Foto: Dorte Fænø Mondrup.
Festlig musikaften i Drop-In med unge fra to kommuner

Ungekonsulent, Ung i Gladsaxe (UNiG)
Torsdag aften var 50 unge fra Ballerup og Gladsaxe samlet i Drop-In på Telefonfabrikken, hvor unge fra Gladsaxe var værter for koncert-konceptet ’Unge Flytter Sig’.
”Velkommen til Gladsaxe! Vi er TaskForce – en frivillig gruppe af unge, der arbejder for at lave et fedt musikmiljø i Gladsaxe, indtil vi får et spillested i Gladsaxe. Vi glæder os helt vildt til at holde en koncert sammen med jer – med musikere fra både Ballerup og Gladsaxe. ”
Scenen var sat til koncert-konceptet ’Unge Flytter Sig’, som er udviklet af en sammensat gruppe af unge fra Ballerup og Gladsaxe. Med afsæt i de tre benspænd: 1. ”Vi arrangerer og afvikler selv”, 2. ”Lokale musikere optræder et lokalt sted” og 3. ”Vi besøger hinanden” nåede arrangørgruppen frem til konceptet, der bestod af 2 pop-up-koncerter; ´én i Ballerup og én i Gladsaxe.
”Jeg kan godt li’ det der med, at koncerterne er arrangeret af unge for unge”, siger Andrea Kristensen, som er medlem af TaskForcegruppen og medarrangør af koncerten i Gladsaxe. ”Og så det med bussen. Fedt at kunne tage til koncert med en party-bus”, tilføjer Annika Gretner.
Første koncert blev holdt i Ballerup 2. februar i år, hvor en fyldt festbus kørte 50 unge fra Gladsaxe til Vognporten, et spillested for unge i Ballerup. Her fyldtes scenen med musikalske talenter fra både Ballerup og Gladsaxe, der i den grad fik de begejstrede fremmødtes opbakning. Torsdag aften var turen så kommet til Gladsaxe. Her ankom 30 oplagte unge med bussen fra Ballerup til Telefonfabrikken, hvor stemningen hurtigt blev sat blandt de i alt 50 fremmødte med raflebægre, kortspil og fire-på-stribe-spil. Aftenen fik mere fart, da de musikalske indspark fra Spirit of M, LeXander og VBT fra Ballerup, samt Kida og Papa fra Gladsaxe på skift indtog scenen.

Oplæsning af digte
Andrea og Annika går begge i 3. g på Gladsaxe Gymnasium. Ligesom de øvrige involverede unge fra Gladsaxe agerer de under navnet Task Force, BeatCity. Gruppen består aktuelt af ca. 30 unge fra Gladsaxe Gymnasium, der i samarbejde med Vognporten, Ung i Gladsaxe, Telefonfabrikken og Musikkælderen har sat liv til konceptet. ’Unge Flytter Sig’ er blevet til med afsæt i de tværregionale kulturaftaler og delprojektet ’Unge i Samskabelse med Kulturinstitutioner, USKIK’, som både Telefonfabrikken og Ung i Gladsaxe er aktive deltagere i.
”Vi drømmer om at lave endnu flere arrangementer for unge i Gladsaxe. Ikke kun koncerter, forklarer Annika.
”Ja, det kunne fx være sådan en digtoplæsning, en forelæsning eller noget hygge fredag eftermiddag og aften før vi tager i byen”, supplerer Andrea. ”Vi vil rigtig gerne udvide gruppen med andre unge fra Gladsaxe. Måske er der nogen fra 10.klassescentret eller Bagsværd Kostskole, der har lyst til at være med? Vores mål er skabe et fællesskab og mere sammenhold blandt unge i Gladsaxe”, afslutter de to piger. Hvis man som ung i Gladsaxe har lyst til at være med til at skabe arrangementer for og med andre unge kan man skrive til TaskForce-gruppen via BeatCity på Facebook eller tage fat i Ung i Gladsaxe i den nærmeste ungecafé.
Efter koncerten i Drop-In spredte lyden af feststemte unge sig i området omkring Telefonfabrikken i Gladsaxe, mens partybussen trillede tilbage til Ballerup. Nye venskaber er skabt blandt unge, der i den grad er klar på at sætte strøm til endnu flere arrangementer i og omkring de to byer.

ekstra
Som man kan se, havde de unge deltagere det aldeles festligt ved koncerten.
Foto: Dorte Fænø Mondrup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top