Veje og stier skal være selvlysende
Skolebyråd-03-12-17.jpg
De 132 elever fra 8. klasserne fik virkelig demonstreret, at det står godt til med debatniveau, fantasi og argumenter på det klassetrin. Foto: Kaj Bonne
Imponerende skolebyrådsdag

Det var næsten til at tabe både næse og mund, da der i onsdags var skolebyrådsdag med 8. klasseelever fra tre skoler på 24 af pladserne, hvor byrådsmedlemmerne normalt sidder.
Der var seks forslag til debat, og det var nærmest vildt imponerende at se den sikkerhed hvormed forslagene blev præsenteret og hvordan der blev argumenteret for dem.
De 132 elever fra Grønnemose Skole, Vadgård Skole og Bagsværd Skole lagde ud med at præsentere forslagene, hvorefter man gik til forhandlinger og til intern debat.
Efter frokostpausen var man tilbage i byrådssalen, hvor forslagene kom til debat, og her trådte ordførerne virkelig i karakter og svarede flot på mere eller mindre kvalificerede spørgsmål.
Og så gik man over til afstemning.
Der var flertal for forslaget fra Bagsværd Skoles 8. Ys forslag om selvlysende veje og stier. Via selvlysende polerede sten, der lagrer sollys om dagen og skinner i mørket, kan trafiksikkerheden forbedres og køre- og gåture på mørke stier blive mindre kedelige. Det forslag gik igennem med stemmerne 17-7.
Forslaget om førstehjælp til lærere og elever fra 8. X på Bagsværd Skole fik en lige så flot skæbne.
To lærere på hver skole uddannes til at lære eleverne førstehjælp. Alle klasser i udskolingen skal have førstehjælpskursus mindst en gang. Det er op til skolen, om de vil undervise eleverne i kun en dag eller flere gange.
De to vedtagne forslag skal nu behandles i Børne- og Undervisningsudvalget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top