17 forskertalenter i landsfinale
17-forskertalenter.jpg
De yngste forskertalenter, fra venstre: Inge-Marie Ørneborg, Christel Bangert og Mia Messerschmidt fra 8. klasse på Bagsværd Kostskole og Gymnasium. Foto: Lisbeth Vorsaa
Bagsværd Kostskole og Gymnasium har det med at producere forskertalenter. Nu er 17 gået videre til landsdækkende konkurrence

Ikke færre end 17 elever fra Bagsværd har chancen for at blive Årets Unge Forsker ved den nationale finale den 23. april i Forum. De 17 fra 8.-9. klasse og gymnasiklasserne fra Bagsværd Kostskole og Gymnasium gik videre fra den regionale semifinale i Danmarks største talentkonkurrence Unge Forskere.

Eleverne gik videre med så forskellige projekter som ”Optimering af drivhuse”, ”Mikroplastik i private husstande” og ”Zika og mikrocenfali”. Ved den nationale finale kommer de unge forskerhjerner i hård konkurrence med knap 50 andre junior/seniorfinalistprojekter fra hele Danmark. Finalisterne har kvalificeret sig fra fem semifinaler rundt i landet. Oprindeligt var 1.800 projekter tilmeldt. Deres projekter repræsenterer tre forskellige spor:

Life science, physical science og technology, og selve kåringen foregår 25. april.


Følgende Bagsværd-elever kom i finalen:
I juniorrækken:
Inge-Marie Ørneborg, Christel Bangert og Mia Messerschmidt, alle 8. klasse.
Tobias Hansen, Jonathan Hansen, Jeppe Esbjerg, Ida Laursen, Max van der Lans-Tassy, Daniel Brasholt, Danyu Shen, Lærke Münsberg, Emil Holgersen, Anna Schäfer, Clara Lolck, Ida Goldschmidt, alle 9. klasse.
I seniorrækken:
Louise Kjøller og Ulrik Friis-Jensen.
Udover titlen som Årets Unge Forsker 2017 kæmper eleverne om pengepræmier på i alt 300.000 kr. og legater til at deltage i internationale forsker-konkurrencer. Vinderne får desuden en unik chance for at få deres projekter ud i den virkelige verden. Præmierne overrækkes af HKH Prins Joachim og undervisningsminister Merete Riisager.
Unge Forskere arrangeres af Astra – Danmarks nye nationale center for læring i natur, teknik og sundhed i Danmark.
Se også:
www.ungeforskere.nu og www.scienceiforum.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top