annonce
Arian mellem himmel og sky
Klatrebane-01-13-17.jpg
Arian Nooristani fra 8. klasse på Grønnemose Skole var højt oppe og kunne formentlig kigge helt til Sverige, da han gik Go Monkey i forbindelse med et læringsforløb hos Sports College Gladsaxe. Foto: Kaj Bonne.
Et flerårigt samarbejde mellem Sports College Gladsaxe og Grønnemose Skole nåede nye højder

24 meter over jorden. Iført hjelm og sikkerhedskæder har 7.-9. klasserne på Grønnemose Skole gennemgået udfordringerne på Go Monkey-banen i Gladsaxe, hvor man i år kan komme højere op end nogensinde.
Udfordringerne sker i et samarbejde med Sports College Gladsaxe (SCG), der tilbyder idrætsprofilundervisning for alle udskolingselever (7.-9. klasse). Samarbejdet mellem SCG og skolen i Høje Gladsaxe har stået på siden 2013. Eleverne suger læring til sig i fire hovedtemaer, som følger dem gennem hele udskolingen. Temaerne er: ”Bold, innovation og idrætskulturer ” og ”Krop, bevægelse og musisk udtryk”, hvor skolen selv varetager undervisningen samt ”Sundhed og udeliv” og ”Personlig udvikling og mental træning”, hvor SCG står for undervisningen.
– Målet er, alle elever får styrket læringsprocesser og det faglige udbytte, får øget motivationen og glæden ved at gå i skole samt styrket de sociale kompetencer og samarbejdsevner, siger Magnus Christensen, leder af SCG.
– Eleverne skal gennem undervisningen opleve glæden ved bevægelse og musisk udfoldelse samt opnå viden og færdigheder inden for idræt og bevægelse. Det 3-årige forløb skulle meget gerne danne et fundament for at udvikle livslange sunde vaner og styrke den personlige udvikling og identitetsdannelse for alle elever fra Grønnemose Skole, siger Magnus Christensen.

Nye udfordringer
Bag de fine ord gemmer sig læringsmiljøer, som det Arian Nooristani og hans klassekammerater oplevede i klatreparken Go Monkey en dejlig forårsdag. Eleverne prøvede kræfter med udfordringer, som de ikke stilles overfor i klasselokalet. I klatreparken arbejdedes med at overskride grænser, opbygge tillid og motoriske færdigheder. Alle udskolingsklasserne er på Go Monkey to gange i løbet af et skoleår, så der er rig mulighed for udfoldelse og indlevelse. Ud over nogle fantastiske dage i klatreparken prøver eleverne også kræfter med læring gennem så forskellige områder som gamle idrætslege, parkour, slåslege, dans, fotostjerneløb, akrobatik m.m.

Fakta
Fra 2015 og frem har det været muligt for udskolingselever på Grønnemose at være tilknyttet SCGs kerneydelse: ”Morgentræning for ambitiøse idrætsudøvere”. Alle, der tilmelder sig denne ordning, kan morgentræne hver tirsdag og torsdag fra 8.00-9.30 i deres specifikke sportsgren. I sæsonen 2017 og 2018 tilbydes på SCG fodbold, håndbold, springgymnastik, tennis, cricket og basistræning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top