Bæredygtige boligområder og beskatning af gevinsten ved boligsalg
Enhedslisten er som udgangspunkt positive overfor mulighederne for at fastholde en variation i villakvartererne

Enhedslisten er som udgangspunkt positive overfor mulighederne for at fastholde en variation i villakvartererne, som også findes i dag, med spredte dobbelthuse og 2-etagershuse. Flere familier og seniorer ønsker bla. at bo sammen i mindre bofællesskaber, og det bør rammerne for byudviklingen give muligheder for.

Generelt er det mere bæredygtigt at bo tættere i de eksisterende byområder, frem for at udvide byens areal på bekostning af naturområder og åbent land. Det skal følges op med forbedrede kollektive trafikforbindelser og en konsekvent indsats for at flytte mere transport over på cykler, delebiler og kollektiv trafik. Derfor støttede vi at sende kommuneplanen i høring.

Vi ønsker samtidig mere bynatur med større variation. Det kan krav om en høj biofaktor være et godt redskab til. Derfor er det også vigtigt for os, at mulighederne for dobbelt- og 2-etageshuse holdes på et rimeligt niveau, og at rammerne sikrer imod indbliksgener og meget mere befæstet areal til bla. parkering. Vi tager endelig stilling på baggrund af høringssvarene, som forhåbentlig bidrager med konstruktive forslag.

Nye byggemuligheder kan give nogle villaejere en engangsgevinst, som andre ikke får. Det samme sker andre steder, når ny byplanlægning giver bestemte områder en øget værdi. Vi er enige i, at markedsmekanismerne ikke er retfærdige! Men den bedste måde at bekæmpe spekulation på er ikke at stoppe (fornuftig) byudvikling, men at beskatte gevinsten fra samfundsskabte værdistigninger i boliger i forbindelse med salg – ligesom alle andre indtægter. Vi håber, at flere partier i Folketinget vil støtte en sådan lovændring.

Trine Henriksen, Enhedslisten

2 kommentarer om “Bæredygtige boligområder og beskatning af gevinsten ved boligsalg”

  1. Jesper Funk siger:

    Kære Randi Hele kommuneplanen er en både farlig,uigennemtænkt og skatte pakke som har til formål at presse folk til at sælge store grunde ved at benytte markedskræfterne og byggespekukanter til at udføre det beskidte arbejde Kommune kan så sidde på deres flade og vente på at der bygges og at der kommer en værdistigning på jord og ejendomme Dette kan i så beskatte ved at sætte samtlige Vurderinger op i de berørte områder Du glemmer selvfølgelig at nævne alle taberne Os der skal betale ekstra skat og naboer der bliver generet af store værditab pga skyggegener og indkig i deres haver Du glemmer også kravet til 4 parkeringspladser . Farvel til smukke forhaver. Mindre grønt og mere trafik i villaområder Rød blok har en plan og selvfølgelig skal det kun være villaejerne der skal betale jeres fest! Overtrædelser af byggeloven mht skyggegener og indbliksgener i helsedsvurderingen glemmer vi alt om Det giver vi bare bygherrer en dispensation for og naboer får en rød fuckfinger

  2. Kasper Olesen siger:

    Helt enig Jesper: al snak om mangfoldighed lugter af skjult kassetænkning. Jeg har som villaejer slidt, slæbt og sparet for at kunne købe bolig i Gladsaxe. Ikke en weekend fra april-september uden vedligeholdelse og slid, da der er ikke råd til håndværkere og havehjælp. 50.000 årligt i ejendomsskatter, som presser vores 800.000 kr. indkomst (før skat). Nul charterrejser og ugentlige cafebesøg her. Alligevel synes tanken blandt venstrefløjen at være, at vi er forkælede rigmænd, der kan presses yderligere, samt at vi scorer kassen på friværdi (mit hus er mit hjem, ikke en investering). Jeg har stemt til venstre for midten i 22 år, men måske er det snart slut – også med at bo i Gladsaxe. For skal jeg alligevel have et 2 etagers rækkehus som nabo, så er hele pointen med mit huskøb forsvundet, og jeg kan trygt vende tilbage til den trykke og langt lettere tilværelse som lejer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top