Elever og forældre lærer om alkohol og unge
Alkohol-03-14-17.jpg
Forældre og elever fra 7. og 8. klasse på Søborg Skole havde noget at tale om efter teaterforedraget. Foto: Kaj Bonne.
Gladsaxe Kommune sætter fokus på alkohol og unge med en række teaterforedrag for elever og forældre i alle Gladsaxes 7. og 8. klasser.

Hvor meget drikker de unge egentlig? Og hvad betyder alkohol for de unges udvikling og trivsel?
Disse og andre spørgsmål har forældre og elever i alle kommunens 7. og 8. klasser kunne få svar på gennem en række teaterforedrag, kaldet ACT ON IT @lkohol, samt forældre- og elevmøder på alle kommunens skoler i marts og april måned.
Onsdag var Teaterforedraget ACT ON IT @lkohol kommet til Søborg Skole, hvor rigtig mange elever og deres forældre var mødt op for at lære mere om alkohol og unge.

Giver dialog om alkohol
Teaterforedraget kommunikerer til de unge på en ny måde. Ved at bruge en blanding af fiktion, journalistik og teater kommer budskaberne ud med større påvirkningskraft; og ved at forældre og de unge ser og oplever det samme, skabes der muligheder for dialog om alkohol. Den fælles oplevelse og viden giver et godt afsæt for en fælles snak og for gode aftaler mellem forældre og deres børn om alkohol.
– Vi vil gerne støtte op omkring, at forældre og deres børn kan få en god snak om hvornår, hvor meget og sammen med, hvem deres børn drikker. Som forældre kan det være svært at vide, hvad kammeraterne må og gør. I Gladsaxe Kommune mener vi, at fælles viden giver et godt afsæt for en fælles snak og for gode aftaler mellem forældre og børn om alkohol, fortæller Mette Elsig, afdelingsleder for børnesundhed og miljø i Gladsaxe Kommune.
Teaterforedraget ACT ON IT @lkohol er udviklet i et samarbejde mellem Gladsaxe Kommune og ACT ON IT. Teaterforedraget er en formidlingsform, som kommunen med succes benytter overfor alle kommunens 7., 8. og 9. klasser med information om rygning, alkohol og hash.
Læs mere om teaterforedragene som forebyggelse på gladsaxe.dk/actonit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top