Gladsaxe 54. billigst i administrationsudgifter
-

I Gladsaxe Bladet 28. marts havde borgmester Karin Søjberg Holst et indlæg om økonomien i Gladsaxe, som hun som tegner et rosenrødt billede af. Desværre holder det billede ikke.
Borgmesteren skriver, at Gladsaxe er den 5. billigste administrerede kommune i Hovedstaden. Men glemmer at nævne, at Gladsaxe er nr. 54 i Danmark.
Administrationsudgifter i Gladsaxe har kun kendt en vej, og det er op. Siden 2013 er de steget med 9,5% eller 592 kr. pr. borger i 2013-priser.
Der er kommet flere penge i kommunekassen, fordi borgere og virksomheder har tjent flere penge. Så mange, at der har været råd til både skattelettelser og flere udgifter. Alene Novo betaler ca. 300 millioner kr. i selskabsskat. Vi skal være glade for Novo, da de gør det muligt, at vi kan have en lav kommuneskat og høje udgifter.
Men får vi så noget for alle de mange penge, vi bruger? Ikke i forhold til mange andre kommuner. Sammenligner man andre kommuner med Gladsaxe, så får borgerne der en bedre service for færre penge.
Vores Jobcenter har flere ansætte end f.eks. Frederiksberg, og alligevel er deres beskæftigelseseffekt 15 gange bedre end vores.
I en ny undersøgelse fra Cepos var den bedste folkeskole i Gladsaxe nr. 236. Kolding har en af de bedste folkeskoler i undersøgelsen på en 20. plads, selvom de bruger 26.000 kr. mindre pr. elev end Gladsaxe.
Høje udgifter er, som borgmesteren påstår, ingen garanti for bedre velfærd. Vi kan få mere velfærd for færre penge. Det er et spørgsmål om ledelse.

Henrik Sørensen
Folketingskandidat (K)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top