Her kommer der græs
Faskine-02-15-17.jpg
På dette gadehjørne vil der om ganske få dage være græs og små buske i stedet for cementfliser. Foto: Kaj Bonne.
Regnvandsprojekt ved Klausdalsbrovej giver grøn kommune

Gladsaxe vil gerne have et image som grøn kommune, og på hjørnet af Klausdalsbrovej og Buddinge Hovedgade kommer der nu et lille bidrag, der samtidig gør en hel del for miljøet.
I forrige uge blev et område befriet for en bunke cementfliser og kort tid efter påske ventes det, at området er plantet til med rullegræs og små buske, der ikke bliver så høje, at de tager udsynet fra trafikanter.

-Filosofien med hele projektet er, at regnvandet fra ejendommen skal løbe ned gennem græsset i stedet for at blive ledt ud i kloaker. Formålet er at afkoble tag- og overfladevand fra kloakken og derved bidrage til hele kommunens skybrudssikring. Vandet nedsives til grundvandet i stedet for at blive et problem i kloakken og folks kældre under skybrud. Samtidig omdannes et kedeligt asfaltareal til grønt græs og beplantes med smukke buske.

Projektet gennemføres helt uden omkostninger for beboerne, da der er skaffet fuld finansiering til projektet fra Nordvand. Projektet kan derved vise vejen frem for mange andre ejendomme i kommunen, så kommunen kan skybrudssikres, siger civilingeniør Kåre Press-Kristensen.

-Vi har allerede med stor succes gennemført nogle tilsvarende projekter i Københavns kommune, siger Kåre Press-Kristensen.
-Vi skulle forhandle med to ejerforeninger og en andelsforening, og det gav lidt udfordringer, men jeg synes, at vi er kommet frem til et godt resultat, og økonomisk får den ene forening endda et pænt overskud fra projektet.

-Vi bruger ikke faskiner, fordi det vil være for dyrt. Men forsøg har vist, at regnvandet kan forsvinde gennem planters rodgange og gennem ormegange, siger Kåre Press-Kristensen, der godt kan tilsvarende projekter gennemført andre steder i kommunen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top