Hjælp foråret på vej
Kom til Grøn Dag på genbrugsstationen lørdag 29. april

På genbrugsstationen kan du lørdag den 29. april fra kl. 9-14 blandt andet lære at kompostere, affaldssortere og dyrke din have uden brug af gift.
Foråret er på vej og det betyder traditionen tro at du kan komme til Grøn Dag på genbrugsstationen og få og inspiration til dit havearbejde.
På Grøn Dag har du blandt andet mulighed for at få effektive kompostorm med hjem til din kompostbeholder. Du kan også hente kompost til at forbedre jorden i din have. Og er du i tvivl om, hvordan du skaber en god kompost, så er der også svar at hente.

Lær at sortere affald

I Gladsaxe sorterer vi vores affald, men vi er ikke altid lige gode til det. Nogle gange kommer der flamingo ned til pappet eller porcelæn til glasset, og det er ikke så godt. På Grøn Dag kan du få en snak med de kommunale affaldseksperter om sortering og opbevaring. Måske vil de nye skilte på genbrugsstationen også hjælpe dig til at sortere mere korrekt.
Tag gerne børnene med og deltag i børne-affaldskonkurrencen. Der er selvfølgelig præmier bagefter. Se også de fire glastårne, der illustrerer, hvad der sker med affaldet, når det bliver sorteret fra til genbrug.

Undgå sprøjtegift
I Gladsaxe bor vi lige oven på vores drikkevand, og derfor skal vi passe særdeles godt på, hvad vi hælder i jorden. På Grøn Dag kan du få tips til, hvilke alternativer der er til sprøjtemidler. Du kan også få miljøplantefrø, som er med til at gøde din have, og hvis du afleverer en rest sprøjtegift, kan du få et hakkejern, så du kan komme af med ukrudtet på den sunde og miljøvenlige måde. Deltag også i quizzen og vind en ny havebog af havemanden Jens Juhl, som selv vil være tilstede på pladsen.
Vi har stadig fantastik drikkevand her i Gladsaxe, derfor bliver der, så længe lager haves, delt drikkedunke ud – lige til at fylde med vand fra hanen. Tag den med dig, når du skal på tur, så du undgår at købe vand i butikkerne.
Dagen arrangeres af Miljøafdelingen i Gladsaxe Kommune i samarbejde med Grønt IDÉcenter, den grønne guide og frivillige fra foreningen Lokal Agenda 21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top