Lejligheder er stadig attraktive
-

I sidste uge harcelerede Martin Heidemann fra Venstre igen imod kommunen, denne gang mod boligerne.
Projektet omkring Bagsværdlund bliver nævnt, og her skulle lejlighederne åbenbart have en særlig mangel på attraktivitet sammenlignet med rækkehusene.
Dog kan man ved en hurtig søgning se, at kun 6 ud af 64 lejligheder mangler en ejer, mens 2 ud af knap 60 rækkehuse ikke er solgt.
Jeg har svært ved at se en signifikant forskel i efterspørgsel her nogle måneder før færdiggørelse. At der nu kommer nogle færre rækkehuse, fordi grundens ejer finder det bedst, har ikke meget med kommunen at gøre, da alle partier – inklusive Venstre – vedtog en lokalplan, der tillader lejligheder ud til Vadstrupvej og Bagsværd Hovedgade.
Bagsværd skulle ifølge Martin Heidemann have særligt svært ved at sælge nye lejligheder, da Henriksgaarden, ved Bibliografen, også bliver nævnt. Her kan man dog se, at alle undtagen én bolig afsat kort inden lejlighederne er klar til beboelse.
Det nye forslag til kommuneplan giver borgerne mulighed for en større mangfoldighed i byggemuligheder, dog stadig med restriktioner på højde, samme bebyggelsesprocent og afstand til skel.
Det ville være en ny lokalplan som skulle definere etageantallet, hvis en bygning overstiger to etager. Rigtig mange villahuse er i dag 1½ etage, hvilket er samme højde som en ny kommuneplan ville tillade. Jeg håber at dialogen om vores boliger, og høringen til kommuneplanen generelt kan foregå på et sagligt grundlag.

Jakob Skovgaard Koed
Byrådsmedlem (A)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top