Præmieforfatter fra Buddinge
Forfatter-08-17.jpg
Claus Holm fra Buddinge har været flittig ved tasterne. 24. marts udkom ”De, der vogter” - en dansk oversættelse af hans roman ”Between Above and Below”. Foto: Kaj Bonne.
Claus Holm sparkede sit forfatterskab i gang på nettet, og nu har han vundet en pris i en romankonkurrence

40-årige Claus Holm fra Buddinge har selv gået vejen, så han ved, hvad der skal til. Fra ikke at kunne få et manuskript udgivet til at vinde en andenpræmie i en romankonkurrence.
For tre år siden så Claus Holm sig som en slags foregangsmand for forfattere, der ikke havde held med deres manuskripter hos forlagene. Selv klarede han det på den måde, at han selv udgav sine bøger som ”print on demand”.
For forholdsvis få penge kan man udgive eget materiale i bogform. Bogen trykkes først, når kunden har bestilt og betalt for den. Herefter sendes den til kunden fra det internetsite, hvor de har bestilt bogen.
Claus Holm har set sit forfatterskab vokse jævnt. Litterært befinder han sig i det mytiske univers, hvor grænsen mellem det overnaturlige og science fiction er udvisket.
– Jeg brænder for at skrive. Men desværre kan jeg nok ikke leve af det. Men jeg har den store glæde, at jeg nu har skrevet fem bøger. Jeg prøver forskellige genrer – noveller, korte og længere romaner. Jeg forsøger på den måde at vise, hvad jeg kan, siger Claus Holm.

Kortroman
Forfatteren fra Buddinge har i den grad vist, hvad han kan. Han blev nemlig nr. 2 i Forlaget Egolibris’ romankonkurrence for ”kortromaner” med ”Uplink”. Claus Lembourn vandt konkurrencen med ”Svovlregn”: – Det er fantastisk roman, så jeg er meget glad for andenpræmien, siger Claus Holm, der ligesom de andre prisvindere var med på BogForum 2015.
De første bøger skrev Claus Holm på engelsk. ”Uplink” var hans første udgivelse på dansk, og det er en science fiction-kortroman.
24. marts udkom hans andet danske udspil ”De, der vogter” på Egolibris. Bogen er Claus Holms egen oversættelse og nyfortolkning af hans engelske roman ”Between Above and Below”.
Han har flettet fire historier ind i hinanden, men de kan også læses hver for sig.
Historierne har en stor spændvidde. En flok turister fanges i en underjordisk bunker; en cirkusakrobat og dreng indleder et farligt kærlighedsforhold; en mor og datter står alene og (måske) uden fremtidsmuligheder og endelig får en nyfødt dreng både en skytsengel og en skytsdjævel – og måske er disse skytsånder ikke så forskellige.
– Jeg elsker at skrive, og jeg har stadig mange ideer til mine kommende bøger. Nu glæder jeg mig til, at ”De, der vogter” er på gaden, siger Claus Holm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top