Skal vi bo som sild i en tønde?
Debatten om fortætningen af boliger i Gladsaxe Kommune kører på højtryk.

Af Astrid Søborg, Medlem af Venstre i Gladsaxe,

Debatten om fortætningen af boliger i Gladsaxe Kommune kører på højtryk. Det er berettiget.
Der er i høj grad brug for at sætte fokus på en udvikling, som risikerer at sætte både livskvaliteten for borgerne og naturen i kommunen under pres. At der bygges tættere og tættere i hele hovedstadsområdet er et faktum. Det gælder både familieboligernes størrelse og udenomsarealer.

Tendensen bekræftes af nye tal fra Danmarks Statistik, der viser, at borgerne i hovedstaden bor på færre og færre kvadratmeter pr. person. Udviklingen drives af tilstrømning til hovedstadsregionen og udviklere, der har store økonomiske interesser i at presse så mange mennesker som muligt ind på så lidt plads som muligt. For familier kan valget stå mellem at pendle privatlivet i småstykker fra det øvrige Sjælland eller et næsten haveløst, mikrorækkehus tæt på arbejdspladsen i f.eks. Gladsaxe Kommune. Der er kun én mulighed for at begrænse skaderne: at politikere og myndigheder sætter foden hårdt ned, styrer udviklingen og prioriterer lys og luft for kommunens borgere. Både forvaltning og politikere må tage udfordringen alvorligt og handle – inden løbet er kørt.

1 kommentar om “Skal vi bo som sild i en tønde?”

  1. Frederik Juul siger:

    Kære Astrid.
    Jeg forstår ikke hvad du foreslår at gøre ved udviklingen? Hvordan vil du bremse tilstrømningen til hovedstadsområdet, hvordan vil du standse den 1000 år lange bevægelse fra land til by?
    Du forstår at alternativet til tæt bebyggelse er et pendlerliv, men hvad er dit tredje alternativ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top