Velfærd og effektiviseringer går hånd i hånd
Af Karin Søjberg Holst (S), Borgmester Henrik Sørensen (K) skriver i et læserbrev 4. april, at jeg tegner et rosenrødt billede af økonomien i Gladsaxe. Det synes jeg nu ikke, at jeg gør. Det er korrekt, at vi er i stand til at fastholde et højt serviceniveau samtidig med, at vi har landets 10. laveste […]

Af Karin Søjberg Holst (S), Borgmester

Henrik Sørensen (K) skriver i et læserbrev 4. april, at jeg tegner et rosenrødt billede af økonomien i Gladsaxe. Det synes jeg nu ikke, at jeg gør. Det er korrekt, at vi er i stand til at fastholde et højt serviceniveau samtidig med, at vi har landets 10. laveste skatteprocent. Men det er bestemt ikke noget, vi er kommet sovende til. Så langt tilbage, som jeg kan huske, har vi haft fokus på effektiviseringer. Siden 2001 er vi nået op på at effektivisere for over 300 mio. kr. årligt. Nogle af pengene er brugt på nye projekter, nogle på skattelettelser og andre igen har vi stående i kommunekassen til at finansiere de mange anlægsprojekter, vi har planlagt de kommende år. Projekter for næsten 1 mia. kr., som giver mere velfærd til borgerne og i mange tilfælde samtidig lavere driftsudgifter. Henrik Sørensen bruger løsrevne nøgletal til at tegne billedet af en kommune, som på forskellige områder smider om sig med borgernes penge. Sidste gang blev vi sammenlignet på administrationen med Herlev og Gentofte, og denne gang har han fundet nogle tal for beskæftigelsesindsatsen på Frederiksberg og for skolerne i Kolding. Sandheden er jo, at hver kommune har forskellige rammebetingelser, konterer pengene på forskellig måde og samtidig selv bestemmer serviceniveauet. Vores serviceniveau her i Gladsaxe er besluttet af Byrådet gennem brede forlig de seneste årtier. Og Henrik Sørensens parti har heldigvis været med til at tage ansvar i rigtig mange af disse aftaler.

(Gladsaxe Bladet betragter hermed den debat for afsluttet)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top