annonce
Hæder til Bagsværd-lærer
Gymnasielærerpris-01-18-17.jpg
Kollegerne på Bagsværd Kostskole og Gymnasium hyldede Mårten Flø ved et surpriseparty. På torsdag modtager han Gymnasielærerprisen 2017. Foto: Kaj Bonne.
Mårten Flø modtager Novo Nordisk Fondens Gymnasielærerpris 2017

Torsdag den 4. maj tildeles Mårten Flø fra Bagsværd Kostskole og Gymnasium ”Novo Nordisk Fondens Gymnasielærerpris 2017” ved Dansk Bioteks årsmøde.
Bagsværd Kostskole og Gymnasium er efterhånden vant til at blive hædret – både blandt elever (senest ved den landsdækkende finale i Unge Forskere) og lærere. Der er der en særlig god grund til, skolen/gymnasiet har som den eneste skole et femårigt biotek forløb fra 8. klasse til 3.g.
Målsætningen er at skabe et læringsfællesskab, der motiverer eleverne til at lære, om hvilke muligheder naturvidenskab generelt og biotek i særdeleshed giver samt at få dem op på et fagligt niveau i gymnasiet, der ligger betydeligt ud over, hvad man kan forvente ved et normalt treårigt biotek forløb i gymnasiet.
I motivationen til prisen hed det: ”Mårten Flø Jørgensen er med helt i begyndelsen af det femårige forløb, og således sikrer han det høje faglige niveau allerede fra 8. klasse. Det betyder, at de i 9. klasse har et niveau i kemi og biologi, der svarer til C-niveau i gymnasiet, og at Bagsværd Kostskole og Gymnasium bygger videre derfra.”
Mårten Flø er med at lave et læringsrum for højt motiverede elever, der gør, at indlæringshastigheden generelt er meget højere end i almindelige klasser, hvilket gør at der skabes meget mere tid til at arbejde med supplerende forløb, der præsenterer eleverne for forskning, som er relevant for deres videre studievalg. Eksempelvis har den nuværende 3.g-klasse haft forløb om statistisk forsøgsdesign i bioteknologi, hvor eleverne har arbejdet med at designe forsøg baseret på hvilke statistiske test de skulle bruge til at vurdere deres data. I gennem de sidste tre år har Mårten Flø været i et tæt samarbejde med DTU bioenginering omkring udvikling af gymnasieelevernes øvelser og forsøg til besøgsklasser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top