Hvor mange borgere kan være i en togvogn?
-

Da jeg så forslag til ny kommuneplan 2017, kom jeg til at tænke på mit ophold i Tokyo, hvor vi af togpersonalet blev presset ind i overfyldte togvogne i myldretiden.
I Gladsaxe vil vedtagelsen af forslaget indebære, at der presses flere ind i vores i forvejen tæt pakkede boligområder. Det gør man ved bl.a. at foreslå, at på grunde som er store nok, vil det være muligt at bygge i to etager, hvis afstandskravene til skel er opfyldt. Et hus med fladt tag vil således kunne få en facade på 8,5 meter i højden. Typisk tre naboer vil blive berørt. Det er endvidere med i forslaget, at bebyggelsesprocenten sættes til 30, hvor lokalplanerne mig bekendt i øjeblikket er på 25. Endvidere indebærer forslaget, at det bliver muligt i højere grad, at presse rækkehuse og dobbelthuse ind på vore i forvejen fortættede boligområder og det uanset, at der indføres krav til en såkaldt biofaktor.
Hvem gavner forslaget?
Det er i hvert fald ikke borgerne i Gladsaxe og især ikke naboerne til de omtalte grunde. Der er desværre flertal for forslaget bestående af Socialdemokratiet, Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti. For dem er det meget bekvemt med en vedtagelse før kommunevalget til efteråret.
Det havde været rart med en lille orienterende folder til borgene inden en så vigtig beslutning. Var man bange for reaktionerne?
Borgmesteren skal vi nok få plads til i togvognen, nu hvor hun smider borgmesterkæden.

Henrik Brøndal

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top