I stafettens tegn
Skole-OL-01-18-17.jpg
Seks 4. klasser og ti 5. klasser deltog i skole-OL på Bagsværd Stadion. De bedste gik videre til landsfinalen i Aarhus

De lod regn være regn. Nogle mødte sågar op i T-shirt, hvilket må have været både koldt og vådt. Men humøret var højt, da Bagsværd Atletik Clubs 22 frivillige afholdt skole-OL for 4. og 5. klassetrin. Foreningens store profil Andreas Bube – EM-sølvvinder i 800 meter – stod med flammen i hånden, og da ungerne ellers opdagede, hvem han var, måtte han skrive autografer i lange baner.
Stævnet blev sat i gang på værdig vis af Katrine Skov (A), formand for Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget, og Lars Abel (C), formand for folkeoplysningsudvalget. Begge politikere var inde på, at det er godt, at en forening involverer sig i skoleidrætten og er med til, at så mange børn prøver at konkurrere på fair vilkår.
I alt deltog fire skoler fra Gladsaxe Kommune – Vadgård, Stengård, Gladsaxe og Bagsværd – og en enkelt fra nabokommunen Furesø – Syvstjerneskolen. Seks 4. klasser og ti 5. klasser – og 397 børn – dystede om at kvalificere sig til landsfinalen i Aarhus. 5. Z fra Syvstjerneskolen og 4. B fra Gladsaxe Skole skal afsted.
Andreas Bube nød at se de mange børn dyrke atletik: – Selv har jeg ikke prøvet at være med til sådan noget. Jeg gik på Egegård Skole – den nuværende Gladsaxe Skole – og det var begrænset til, at vi dyrkede lidt atletik i idrætstimerne.
Klasserne var jo store, så der blev løbet 20 gange 60 meter stafet. Der blev også konkurreret i 60 meter løb, boldkast, længdespring og 400 meter løb.
Opbakningen under stafetten var entusiastisk. Der blev råbt, og der blev skreget, og ingen ænsede tilsyneladende regnen.
Skole-OL 02 18-17

Skole-OL 04 18-17

Skole-OL 05 18-17

Skole-OL 06 18-17

Skole-OL 07 18-17

Skole-OL 08 18-17
Foto: Kaj Bonne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top