Jobcenter i god udvikling, men…
For nyligt kom Jobcenteranalysen.

Og det ser faktisk rigtig fint ud, men…

Der er i budgettet afsat ekstra penge for at styrke indsatsen på beskæftigelsesområdet. Ifølge rapporten udviser Gladsaxe Jobcenter rigtig gode resultater på beskæftigelsesområdet og Gladsaxe ligger i top på flere målepunkter.

Der er en ting, der springer i øjnene, det er varigheden for de langtidsledige jobparate kontanthjælpsmodtagere. Da Gladsaxe Jobcenter samtidig visiterer mange flere ledige som jobparate, end de kommuner vi sammenligner os med samt på landsplan, kunne man jo få tanken, at der måske er visiteret for mange til at være jobparate? Er det nok med mange samtaler samt at møde den ledige positivt og at den ledige medinddrages mere i sin situation?

Den næste tanke er, at jo længere tid man er på offentlig forsørgelse, jo mere skal der til for at komme i gang, er det så ikke lidt tankevækkende, at vi også er den kommune, der bruger mindst udgifter til aktivering?

Vi er næsten i mål, men der bør gøres en særlig indsat for de ledige, hvor en vejen til beskæftigelse er lidt længere og det kunne se ud som om, at hyppige samtaler og de nuværende aktiveringstilbud ikke er nok? Vi burde faktisk kunne nå målet, for vi skal huske, at der stadig er over 6.000 flere arbejdspladser, end der er erhvervsaktive i Gladsaxe.

Dorthe Wichmand Müller
Byrådskandidat, SF-Gladsaxe

2 kommentarer om “Jobcenter i god udvikling, men…”

 1. Til Kommunens borgere på sygedagpenge
  Jeg har idag fundet ud af at jeg ikke har fået de sygedagpenge jeg har ret til
  Jeg har siden Februar fået sygedagpenge ,pga dårligt helbred.
  Jeg har arbejdet som sygehjælper i 28 år, hvor jeg selvfølgelig i alle årene har været tilmeldt en fagforening
  Jeg har kontaktet jobcentret flere gange, da jeg ikke forstod hvorfor mine sygedagpenge var så variable..???
  Jeg kontakter igår jobcentret og finder ud af at jeg behøver en dokumentation fra min fagforening til jobcenter om at jeg er fuldtids berretiget , så kan derfor få op til 37 timer selvom jeg arbejdede 32 Tim
  Har hele tiden fået af vide at man kun kunne få det antal timer man arbejder\ arbejdede???
  Jobcentret fortæller oveni købet at JEG selv skal finde ud af mine rettigheder?What?
  Når man starter en sygedagpengesag burde det første man spurgte om §. Er du i en Akasse?
  Jeg ved nu at ingen social “rådgivere “ er til for ar rådgive. Det er nærmere at vildlede , der er sikkert mange som er blevet snydt på denne måde, da der blir forventet at man selv kender lovgivningen til bunds
  Den går selfølgelig også videre til jobcenter, byrådets Gladsaxe bladet og ikke mindst fagforeningen
  Hvor er det lavt at behandle syge mennesker på denne måde

 2. Kirsten siger:

  Indsats for ledige , Ja tak gladsaxe jobcenter fratager syge mennesker der resource forløb og erklærer dem for raske lige stik imod læger og psykiateres udtalelser. Som overstående skriver” Hvor er det lavt at behandle syge MENNESKER på den måde.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top