Levealderen stiger – motion hjælper til
fitness.jpg
En tur på løbebåndet med pulsen banket lidt i vejret kan bidrage til at forlænge livet. Foto: Privat.
Ny undersøgelse: Søborgenserne vil være sundere

I den forgange uge kom det frem, at danskernes levealder er steget ganske markant siden årtusindskiftet.
Middellevetiden i Danmark er nu 78,8 år for mænd og 82,8 år for kvinder. Det er en forbedring på 4,5 år for mænd og 3,8 år for kvinder.
Stigningen i levetid er dog ikke jævnt fordelt, viser analysen. De ufaglærte nyder ikke i samme udstrækning som de faglærte glæde af forbedringen. Deres levetid er steget mindre end andre gruppers – mest på grund af rygning og alkohol.
Motion kan være en af årsagerne til et længere liv
For år tilbage var nytåret en kærkommen lejlighed for mange søborgensere til at motionere julefedtet af sidebenene. Vægttab var nytårsforsæt nummer et. Men nu viser en analyse blandt nye medlemmer hos fitness dk, at der er sket et markant holdningsskifte. I dag er fitnessglade søborgensere mindre optagede af at bruge træningen som slankeværktøj og ser den i højere grad som et vigtigt element i at leve sundt.
– Vores analyse viser, at næsten halvdelen har meldt sig ind i fitness dk, fordi de vil være sundere i 2017. Til gengæld er der ingen, der har haft nytårsforsæt som motivationsfaktor. Under alle omstændigheder er der stadig stor interesse for fitness i starten af et år, siger Isolde Bircow, der er centermanager hos fitness dk i Søborg.
– For fem år siden så vi, at søborgenserne i højere grad meldte sig ind i fitnesscentret for at tabe sig, mens det i dag overvejende er for at blive sundere og leve længere, fortsætter hun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top