Nye priser til unge Bagsværd-forskere
Nye-priser-til-unge-Bagsværd-forskere.jpg
De mange priser blev overrakt af undervisningsminister Merete Riisager (LA) og protektor for Unge Forskere Prins Joachim. Her har Emil Lenzing fra Bagsværd Kostskole og Gymnasium modtaget 1. præmien. Nu skal han til videnskabs-VM i USA. Foto: Privat.
Fem elever fra Bagsværd Kostskole og Gymnasium fik atter flotte placeringer ved den Science-konkurrence i Forum

Bagsværd Kostskole og Gymnasium indtog scenen i Forum i fast rutefart ved finalen i Unge Forskere-finalen. En 1. præmie, en 2. præmie og en 4. præmie samt to bobler-priser blev det til.
Bagsværd-skolen var den skole, der havde flest projekter på scenen ved årets største naturvidenskabelige konkurrence, Unge Forskere, der blev afviklet ved Science i Forum i sidste uge.
Tre af skolens gymnasieelever ryddede næsten bordet i kategorien Life Science, hvor de rendte med både 1., 2. og 4.pladsen:

Til VM i USA
Emil Lenzing vandt 1. præmien og 15.000 kroner samt deltagelse i Intel ISEF – VM i science, som afholdes i USA – for sit projekt om non-invasiv kræftdiagnostik, som handler om prostatakræft. Juryen begrundede førsteprisen med, ”at projektet er relevant og i høj grad kan fuldbyrdes – det bærer præg af en dyb og sikker indsigt i både det biologiske, det metodiske og særligt det statistiske arbejde. 4.300 danske mænd får årligt konstateret prostatakræft, og derfor er Emils projekt, som skal føre til en mere præcis og mindre indgribende diagnosticeringsmetode både relevant og ønskelig.”
Louise Kjøller Olesen vandt 2. præmien på 10.000 kroner samt deltagelse i science-konkurrence CASTIC i Shanghai. Hendes projekt omhandledede Zika-virus og mikrocefali, hvor hun har undersøgt sammenhængen særlige molekyler i blodet hos gravide og udviklingen af en sjælden udviklingsdefekt hos fostre.
4. præmien på 5.000 kroner samt deltagelse i science-konkurrencen BYSCC i Beijing fik Sigrid Kristensen for sin undersøgelse af, hvilken effekt indtagelse af energidrikken Red Bull har på kroppen.
Danuy Shen, Lærke Tang Münsberg og Emil Bremer Holgersen fra 9. klasse fik en boblerpris på 1.000 kroner deres projekt om tagmaling, der skifter farve, når den bliver varm, så man udnytter solens varme. Der var også boblerpris til Anna Schäfer, Clara Rasmussen Lolck og Ida Sofie Goldschmidt fra 8. klasse, som har undersøgt muligheden af, at farvet glas i drivhuse kan give planterne bedre vækstbetingelser.
I alt havde 114 grundskoleelever og 60 gymnasieelever kvalificeret sig til finalen i Forum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top