Ryd dog op ved Buddinge Batteri
-

Gladsaxe Kommune er så heldige at fire forsvarsværker liggende, bestående af Bagsværdfortet og Gladsaxefortet samt Buddinge og Tinghøj Batteri. Sidstnævnte er dog privatejet, idet det tilhører Dyrup & Co. Det ligger på hjørnet af Isbanevej og Vandtårnsvej og kan svagt skimtes gennem buskadset.
Men de tre andre forsvarsværker ejes af kommunen og de er mere eller mindre tilgængelige. Gladsaxefortet blev restaureret i 1980erne og bruges i dag af Hjemmeværnet. Bagsværdfortet er under restaurering resten af året, og vil så fremstå som et flot og imponerende forsvarsværk.
Det sidste i rækken, Buddinge Batteri ligger som da kommunen købte det i 2013 på en tvangsaution.
Det er ikke pænt for at sige det mildt.
Forladte bygninger, mere eller mindre ubeboelige, gamle lader og ukrudtet gror lystigt og ubekymret. Det er nu fire år siden, at kommunen overtog batteriet så det store spørgsmål er, hvorfor der intet er gjort, for at sætte det i stand. Eller i de mindre rydde op, f.eks. ved at fjerne de overflødige bygninger, så at offentligheden kan få adgang til området.
Gladsaxe Lokalhistoriske Forening havde lige efter købet, af batteriet åbnet en søndag ,og der kom omkring 500 mennesker for at se området, men siden da har det været lukket for offentligheden.
Det lyder utroligt, at man efter fire år ikke har afsat penge til at fjerne bygningerne og holde anlægget ved lige, så at offentligheden kan få adgang til det smukke, rekreative område.
Men nu er der jo snart valg, så sker der måske noget.


Arne Fogt
Gladsaxe Lokalhistoriske Forening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top