annonce
Børn behersker nutidens teknologi
Robotter-01-27-17.jpg
Teknologien skræmmer ikke børnene. De kaster sig over programmeringen af robotterne med stor entusiasme. Foto: Kaj Bonne.
Kodning og robotter trak alle mulige unge til Gladsaxe Hovedbibliotek

Dagens børn har nærmest fået nutidens teknologi ind med modermælken. Hvad der tidligere krævede en ”nørds” indgriben, kan klares af helt almindelige skolebørn. De er skrappe til at finde rundt i computernes univers og programmerer og kopierer systemerne uden problemer. De kender til Ipads, iPhone, stationære og bærbare computere.

Det så derfor heller ikke særligt nørdagtigt ud, da sommerferieaktiviteten ”kodning og robotter” blev afviklet på Gladsaxe Hovedbibliotek, hvor instruktørerne Daniel McMillan og Kasper Kongstad fra Gladsaxe Pædagogiske Videncenter underviste 4.-6. klasse-eleverne i Coding Pirates – et programmeringssystem for børn.

– Niveauet er overraskende højt blandt eleverne. De fanger det rimeligt hurtigt og får gang i robotterne. De bruger både deres tekniske og kreative færdigheder, siger Daniel McMillan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top