Den humane vej
Billedkunst-01-27-17.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”The only way to kill...” er at lade være med at dræbe, mener Trajanche (yderst tv.) og Emma, Emma og Emma. Jo, den er god nok: Tre Emmaer! Foto: Kaj Bonne.
Billedkunst og kloge ord gik hånd og hånd

Bogstaver og billedkunst. Det er ikke en ny idé. På den anden side byder netop kombinationen af de to på uanede muligheder. Det fandt de større elever ud af, der deltog i sommerferieaktiviteten billedkunst på GXU.

I det københavnske bybillede ser man til stadighed versalerne ZUSA rundt omkring. Bag disse fire store bogstaver gemmer sig gadekunstneren Anders Thordal.Men også i det små i en københavnsk forstad som Gladsaxe gemmer der sig muligheder, når billedkunsten og sproget blandes.

Instruktøren Lena sørgede for, at eleverne fik samlet og skåret bogstaverne på ret vis, og derefter kunne de vordende kunstnere selv spraymale deres budskaber på cementsøjlerne uden for ungdomsskolen.

Eleverne havde da også deres eget bud på den humane eller menneskelige vej, som de synes, vi skal gå: Den eneste menneskelige vej til at dræbe er ikke at dræbe. På helt modernistisk vis blev budskabet skrevet på engelsk – det taler næsten alle unge danske lige så godt som modersmålet. Så hvorfor ikke?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top