666 Gladsaxe-faddere får breve fra hele verden
I løbet af de seneste fem år er der kommet 110 flere faddere for SOS Børnebyerne i Gladsaxe Kommune

I Gladsaxe Kommune kan 666 borgere se frem til et brev i postkassen med opdatering på, hvordan det går det barn, de er faddere for gennem SOS Børnebyerne. I alt får over 40.000 danskere et sommerbrev med nyt om deres fadderbørn. Og det er mange flere end for bare fem år siden.

Fælles for alle faddere er, at de får brev fra hele verden. I det kan de læse, hvordan det sidste år er gået for det barn, de støtter gennem SOS Børnebyerne. Med i brevet er også et lille billede, så de mange faddere i Gladsaxe Kommune kan se, hvor store deres fadderbørn er blevet siden sidst.

Det er blevet mere populært at være fadder for et udsat barn ude i verden. I år er det flere faddere i Gladsaxe Kommune, der får brev. For fem år siden var der 556 faddere i kommunen, nu er tallet på 666 faddere. Det er en stigning på 20 procent.
Som fadder hjælper man et forældreløst eller udsat barn. De får en ny SOS-mor og et nyt hjem i en SOS-børneby. Støtten sikrer, at børnene får en tryg og kærlig opvækst og en solid uddannelse, så de kan stå på egne ben, når de bliver voksne.

Mange i hovedstaden
I Hovedstadsområdet er det 15.061 faddere, der får brev.
Forklaringen skal, ifølge SOS Børnebyernes direktør, findes i, at et fadderskab for mange er en helt konkret måde at hjælpe på.

– Vi ser jo heldigvis, at flere og flere danskere gerne vil hjælpe ude i verden. Jeg tror, at mange vælger at hjælpe ét bestemt barn, fordi de år efter år kan se, hvordan deres støtte hjælper barnet med at få en kærlig opvækst i trygge rammer. Og brevet, de får henover sommeren, er netop en af de måder, hvor fadderne kan se, at de er med til at gøre en stor forskel i et barns liv, siger Mads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne.

Om SOS Børnebyerne
•Som SOS-fadder hjælper du et forældreløst eller udsat barn til et nyt liv og en tryg barndom i en SOS-børneby
•arbejder i 134 lande
•driver både børnebyer, familieprogrammer, lægeklinikker, skoler og børnehaver, og træder til i katastrofer og krig med nødhjælp
• havde rekordår i 2016 og uddelte 169 millioner kroner til arbejdet for verdens mest udsatte og sårbare børn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top