annonce
Flere gadetræer til Gladsaxe
træer.jpg
Frederik Hoedeman mener, at f.eks. dette areal på Bagsværd Hovedgade er et godt eksempel på, at det kunne have været gjort bedre. Foto: Privat.
Byrådskandidat fra SF savner erstatning for fældede træer

Hvert år bliver der fældet træer langs hovedveje, gader og pladser i Gladsaxe og der kommer ikke nye træer til. Det er et problem. Træer i byen gavner vores sundhed, giver rekreativ værdi og et behageligt, lokalt klima. De skaber gode betingelser for dyreliv, er buffere ved store regnmængder og renser luften for trafikos.

”Siden 2003 er der forsvundet 116 træer i kommunen. Når et træ bliver fældet, bliver der kun alt for sjældent plantet et nyt træ. Så får vi de her veje og strækninger med ganske få træer”, fortæller Frederik Hoedeman, der er byrådskandidat for SF.

I Lyngby kommune har der i mange år været politisk fokus på træer i bymidten. Det betyder, at platantræerne på Lyngby Hovedgade i dag indrammer gaden med en grøn frodighed.

”I Gladsaxe er der bred politisk enighed om, at vi skal have en grønnere by, og det efterspørger mange borgere. Derfor vil det også være naturligt, at Gladsaxe får en træpolitik. Så kan vi på sigt føre drømmene om et grønnere og mere sammenhængende Gladsaxe ud i livet”, siger Frederik Hoedeman.

2 kommentarer om “Flere gadetræer til Gladsaxe”

  1. Jeg er fuldstændig enig. Vi skal tænke grønt. Det minder mig om at der ikke er opsat ladestandere til elbiler i Kommunen. Burde vi ikke i samme omgang med vejtræerne se på at få sat ladestandere op til elbiler ? Med venlig hilsen Jørgen Mathow-Juhl, byrådskandidat Liberal Alliance

  2. Birgit Nielsen siger:

    Nu bor Frederik Hoedeman jo ikke i den boligblok der er på billedet. Hvis han gjode ville han jo være klar over at der faktisk har været plantet træer og disse er fældet i samråd mellem kommunen og boligforeningen.
    Hvorfor : Beboerne kunne ikke se ud af vinduerne og ingen kunne se at der rent faktisk var forretningen i stueplan.
    Det er fint med en grønnere by men det skulle jo gerne være sådan at man ud af vinduerne kan se hvad vejr det er udenfor.
    Så Frederik Hoedeman – en anden gang skulle du måske lige grave lidt dybere i tingene inden du sætter billeder af et tilfældigt fortov/område i Gladsaxe bladet og opfordrer til plantning af flere træer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top