annonce
IT-pirater stifter forening
Robotter-02-27-17.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I sommerferien var der en slags tyvstart for Coding Pirates Gladsaxe under sommerferieaktiviteterne på Hovedbiblioteket, hvor de opfindsomme børn byggede robotter. Foto: Kaj Bonne.
Gladsaxe får en afdeling af Coding Pirates. Stiftende generalforsamling på lørdag

”Coding Pirates” er et landsdækkende IT-tilbud for børn og unge fra 7 til 17 år. Og nu får Gladsaxe sig egen afdeling. Der er stiftende generalforsamling lørdag den 26. august kl. 12 til 12.30 på Gladsaxe Hovedbibliotek.

Meget passende sker stiftelsen på Gladsaxedagen og den ny forening går straks i arbejdstøjet og åbner en stand ud for børnebiblioteket på Gladsaxe Hovedbibliotek.

Lars Brink Christensen er initiativtager og frivillig i Coding Pirates Gladsaxe. Selv er han far til en søn på 7 år og en datter på 12: – For børnene er teknologien en integreret del af hverdagen. I Coding Pirates kan vi forsøge at få dem at forstå, at det er skolefag som matematik og fysik, der er grundsten for teknologi. Med andre ord kan vi bygge bro mellem læring og teknologi. Samtidig – og nok så væsentligt – kan vi tilbyde dem IT-kompetencer, som de ikke får i skolen.

Coding Pirates Gladsaxe vil have fokus på bl.a. programmering, robotbyggeri og leg med og programmering af elektronik. Målgruppen. Ved læring gennem leg og samvær vil de deltagende børn og unge opdage, hvordan de kan ændre og påvirke den digitale verden som de lever i og blive endnu bedre til at imødegå de krav, som fremtidens arbejdsmarked vil stille.

Allerede i maj var det en række forudseende folk i Gladsaxe Pædagogiske Videncenter og på Hovedbiblioteket, der fik ideen til, at Gladsaxe også skulle være med i forreste linje, når det gælder IT for børn.


Fakta
Coding Pirates er en forening som fremmer børn og unges produktive og kreative IT-kompetencer via afholdelse af ugentlige klubaftener, workshops og online samarbejde samt udvikling af undervisningsmateriale sammen med andre Coding Pirates-afdelinger. Coding Pirates sigter på at skabe opfindsomme produktudviklere.
Coding Pirates tager i mod børn mellem 7 og 17 år. Nogle aktiviteter kræver, at børn er ældre end 7 år, men det bliver der taget højde for, når aktiviteterne udbydes.
Har du lyst til at deltage i foreningen som frivillig, er du meget velkommen. Det kræver ingen forudgående kompetencer hos forældre og andre som gerne vil være frivillige, det kan læres undervejs. Det der betyder noget, er din lyst til at deltage i et samarbejde omkring dét at skabe rammer og inspiration for børnene, så de kan udvikle deres evner inden for informationsteknologi.
Kontakt initiativgruppen via Lars Brink Christensen på gladsaxe@codingpirates.dk og læs mere på
https://codingpirates.dk/gladsaxe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top