Pigefodbolden skal passes og plejes
if-bytoften.jpg
Hver spiller sin bold er en del af moderne træning. Så skal man bare lige lære at kontrollere den. Så det er bare om at gå på med krum hals, som de nye piger gør det i IF Bytoften. Foto: Privat.
IF Bytoften skruer voldsomt op for satsningen

Nadia Nadim og Pernille Harder blev i sommerens løb meget kendte i løbet af få uger, da det danske kvindelandshold vandt sølv ved EM i Holland.

Kvindefodbold kom virkelig i mediernes søgelys, og der var meget høje seertal til kampene.

Undervejs blev der også gjort kraftigt opmærksom på, at kvinderne ofte kommer i anden række, når der skal prioriteres i fodboldklubberne. De får de dårligste trænere, de dårligste træningstider, der dårligste udstyr etc.
-Men sådan skal det ikke være hos os. Vi vil forsøge at bakke maksimalt op omkring pigerne og kvinderne, så nu lægger vi os ekstra i selen, fortæller Thomas Dreyer, formand for IF Bytoften.

-Ud af de snart 450 medlemmer, som vi har i klubben, er ca. 130 af dem kvinder, og dem skal vi passe og pleje. Så nu får de gode trænere, og de får godt udstyr.
IF Bytoften har piger på U7, U 9, U11, U11 og U15 og et dameseniorhold og fodboldfitness.

-Vi gør også meget ud af det sociale, så alle spillere har fået et lyserødt håndklæde, så de kan klæde om her i klubben. Pigerne holder til i omklædningsrummet ved svømmehallen, mens drengene bruger gymnastiksalen. Så bliver der dagens ret til 25 kr. her i klubben, så spillerne kan spise sammen – og sammen med deres forældre, som naturligvis også er velkomne.

Dameseniorholdet ligger langt nede i systemet, så der er plads til forbedringer – og det går man efter.
-Nogle af de lidt ældre piger går også ind og fungerer som trænere, siger Thomas Dreyer.
Det er ingen hemmelighed, at pigefodbold ofte rammes af afbud og hold, der går i opløsning undervejs i turneringen, men fra DBUs side arbejdes der målrettet mod en strammere struktur og en fordobling af antallet kvindelige spillere fra 65.000 til 130.000.

-Vi har selv måtte sende vores U16-hold til KBU fordi de ikke kunne få kampe under SBU, siger Thomas Dreyer.

På herresiden strømmer medlemmerne til klubben, der er rykket op i serie 3 med det bedste hold.

-Vi har lige fået otte spillere fra FC Søborg og otte fra Gladsaxe-Hero. Og de har alle betalt kontingent med det samme. Vi har fået tilgang af tre tidligere divisionsspillere, så vi satser på at rykke vider op i serie 2 til Bagsværd og Gladsaxe-Hero.

IF Bytoften har kun meget lidt spilleplads, så nu tager nogle hold på Vadgård Skole eller Gladsaxe Stadion for at træne.

-Kort inde i det nye år går man så i gang med at anlægge kunstgræsbanen, siger Thomas Dreyer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top