Chokeret skoleleder
Triumfvej-01-38-17.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skolepatruljerne gør en stor indsats for at hjælpe de øvrige elever sikkert frem til skolen. Men nogle biliister opfører sig voldsomt ovr for dem. Foto: Foto: Kaj Bonne.
I hele vestegnen er politiet med jævne mellemrum ude at tjekke farten på skolevejene

Københavns Vestegns Politi oplyser over for Gladsaxe Bladet, at deres vedvarende indsats for at bringe hastigheden ned på Triumfvej, hvor bl.a. Stengård Skole ligger, skyldes:
1) Målingerne på stedet skyldes vores skolevejsindsats, som vi har overalt i vestegnen.
2) Overskridelsesprocenten er forholdsvis høj.
3) Hastighedsgrænsen er forholdsvis lav (30 km/t) på grund af skolens beliggenhed med meget unge trafikanter.
4) Der er etableret hastighedsdæmpende foranstaltninger på Triumfvej.
5) Triumfvej er en lokalvej. Trafikanterne er typisk lokale og kender derfor forholdene på stedet.

Appel
Politiets indtrængende appel til områdets bilister lyder således:
Forældre og øvrige bilister opfordres til at vise hensyn til – især – de bløde trafikanter. Og skolebørn har rigtig godt af ikke at blive kørt/afleveret helt inde i klasselokalet. Så slip ungerne og lad være med at køre børnene i skole. Hvis man alligevel kører bil omkring skolens ring ind- og udtider, så vis hensyn!

Appel til bilister
Skoleleder Claus Møller fra Stengård Skole er overrasket over, at så mange stadig overtræder hastighedsgrænsen. Politiets aktive tilstedeværelse glæder ham derfor: – Vi er glade for politiets hjælp, fordi bilisterne tilsyneladende fortsætter med at køre stærkt.

Skolen har været dialog med forældrene om at vise hensyn, men ikke specifikt om fartbegrænsningen:
– Vi har bedt forældrene om at hjælpe børnene i trafikken og vise hensyn.

-Indimellem bliver jeg dog chokeret over, hvad skolepatruljen bliver udsat for af voksne. Skolebestyrelsen er meget opmærksom på trafiksikkerhed, og det gælder hele tiden om at finde den rette balance, siger skolelederen, der håber at politiets indsats snart bringer farten ned, hvor den hører hjemme.

1 kommentar om “Chokeret skoleleder”

  1. Henning Pedersen siger:

    Jeg ville ønske at Jan Løfberg undersøgte sagerne lidt bedre.
    Triumfvej er IKKE en LOKALVEJ, men er i kommunalt regi en FORDELSVEJ, hvilket betyder at Triumfvej benyttes som gennemkørselsvej.
    Havde kommunen bare lyttet til os som beboere, og i forbindelse med etableringen af cykelstierne, og omdefineret Triumfvej fra fordelsvej til lokalvej, og havde forbudt gennemkørsel fra hjørnet af Aldershvilevej/Bagsværdvej til hjørnet af Gammelmosevej/Triumfvej sluppet for mange de nu registrerede fartoverskridelser, men som sædvanlig er kommunen lyddøve overfor beboernes gode forslag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top