annonce
Lær at blæse med andre
Gladsaxedagen-079-35-17.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De unge musikere fra FDF Gladsaxe Brass Band kan styre deres instrumenter. Foto: Kaj Bonne.
FDF Gladsaxe Brass Band henvender sig til alle fra ni år og opefter

På Gladsaxedagen var der mange, der blev imponerede af de unge, dygtige musikere, der spillede på blæseinstrumenter i FDF Gladsaxe Brass Band. Enhver dreng eller pige på mindst ni år kan følge undervisningen gratis, og den finder sted hver mandag eftermiddag og aften i Buddinge Kirke.

Undervisningen sker på frivillig basis af rutinerede musikere, der har gået på kurser for at dygtiggøre sig som instruktører. Denne uddannelse tager tre år, så de unge er i gode hænder.

Det er ikke nødvendigt at have et instrument. Sammen med instruktøren kan den unge finde et velegnet instrument. Som oftest starter eleverne med cornet, althorn eller baryton.

I starten gælder det om at lære instrumentet at kende, inden du bliver sluppet løs og skal spille sammen med orkestrets mange andre musikere.

Når du er med i FDF Gladsaxe Brass Band, kan du også deltage i kurser sammen med de musikkammerater. Kontingentet på 1.200 kroner om året dækker stævner, kurser, ture og undervisningsmateriale.

Fakta
Bandet har 45 messingblæsende musikere fordelt på elever, elevorkester og brass bandet. Bandet spiller festlig musik i alle stilarter fra originale engelske konkurrence-værker over salmer og marcher til swingende underholdningsmusik.

Orkesteret dirigeres af Carl Viggo Jespersen, der er uddannet tubaist fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og organist i Fløng Kirke.

I 1998 og 2004 blev bandet vinder i sin klasse ved Danmarks-mesterskaberne for brass bands. I 2008, 2010 og 2014 blev det til 2. pladser, og i 2012 en delt 1. plads.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top