Nu over en milliard i kassen
oversigt.jpg
Den gennemsnitlige kommunal likviditet er på 1.036.000.000 kroner

Onsdag er der 1. behandling i byrådet af budgettet for 2018 og de nærmeste kommende år. Partierne kridter lige banen op, inden de mere seriøse forhandlinger går i gang.
Uden penge gør det ondt, og nu ved partierne i hvert fald, at der er en del penge i kassen.

Da økonomiudvalget i tirsdags holdt møde, forelå der en orientering fra Økonomisk Sekretariat, der kunne fortælle, at gennemsnitslikviditeten pr. 30. juni kunne opgøres til 1.036 millioner kroner.

Det forventes, at den gennemsnitlige likviditet vil udgøre 1.123 millioner kroner ved udgangen af 2017.

I den seneste opgørelse af den gennemsnitlige likviditet var forventningen en gennemsnitlig likviditet på 1.056 millioner kroner ved udgangen af 2017.

Forskellen imellem den forventede gennemsnitlige likviditet ved opgørelsen pr. 31.03.2017 og den forventede gennemsnitlige likviditet pr. 30.06.2017 kan forklares med periodeforskydninger i visse anlægsprojekter, samt at de forventede driftsudgifter for 2017 er 53 mio. kr. mindre end ved opgørelsen pr. 31.03.2017.

Faldet i driftsudgifterne skyldes primært forventede mindre udgifter til medfinansiering af sundhedsvæsnet. Der henvises i øvrigt til punkt 152 om halvårsregnskabet.

Det skal pengene bruges til
Kommunens likvide beholdning er i budgetperioden 2017-2020 disponeret til finansieringen af blandt andet følgende anlægsprojekter: Etablering af gode læringsmiljøer på kommunens folkeskoler, udvidelse af kapaciteten på dagtilbudsområdet, anlæggelse af Gladsaxe Boulevard, etablering af et sundhedshus, renovering af de midlertidig pladser på Træningscenter Gladsaxe, ombygning af rådhusets fløj 4 og 5, om- og nybygning af bosteder på Kellersvej, renovering af Gladsaxe Svømmehal, ny klub på Vadgård Skole og etablering af spillested. Hertil kommer flere andre mindre ombygningsprojekter. Derudover er der afsat penge til vedligehold af kommunens ejendomme og infrastruktur.

Økonomisk Sekretariat følger nøje likviditetsforbruget for at sikre den bedst mulige formueforvaltning. Gladsaxe Kommunes overskydende likviditet er placeret i danske obligationer.

1 kommentar om “Nu over en milliard i kassen”

  1. Synes ikke jeg kan se renovering/ny skøjtehal nogen steder?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top