Så sejler ”Skibet”
Skibet-02-38-17.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trine Græse fik hjælp af to ungersvende til at klippe et stykke stof over som tegn på, at nu er Skibet officielt sat i søen, så byggeklodserne kan bruges. Foto: Kaj Bonne.
Børnehuset på Ibsvej har fået en lækker renovering

Børnehusene Larven og Sommerfuglen på Ibsvej i Søndergårdsparken er slået sammen til Skibet, der i den grad har været på værft – eller rettere er sat i stand.
Og i onsdags blev huset officielt indviet.

-Ligesom da de opdagelsesrejsende drog ud i skibe for at udforske og opdage verden i gamle dage, vil Børnehuset Skibet og dets besætning tage børnene med på en rejse, som vi kalder Barnets Rejse, sagde borgmester Trine Græse blandt andet i sin tale.

-Det er en rejse, som vil bringe børnene vidt omkring. Hverdagen bliver fyldt med udfordringer, gode rutiner og gentagelser. Men den vil også bringe masser af udvikling, ny viden og læring, inden Skibet kaster anker og sikkert sender børnene videre til et skoleliv fuld af viden og dannelse.

Jeres beskrivelse af de pædagogiske tanker bag sammenlægningen fortjener også stor ros. Barnets læring ombord på Skibet starter i Landgangen, hvor det første møde finder sted. Herfra går rejsen videre til Dækket, hvor kompetencer indarbejdes og blikket mod fællesskabet øges. Næste post er Masten, hvor udsynet til omverdenen udvides, inden børnene samles hos Landkrabberne, hvor I arbejder for at skabe en tydelig og genkendelig pædagogisk overgang fra det trygge børnehus til en ny tilværelse som skolebørn.

Trine Græse havde en gave med fra byrådet. Store Legoklodser, der kan bruges ude på legepladserne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top