- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

En flittig grønthandler

Klokken 4 er Wissam Taher Motlaq på Grønttorvet. Når han har købt ind, går turen til hans nyåbnede grøntbutik Søborg Marked på Søborg Hovedgade 119, hvor der tidligere var tøjforretning. Klokken 20 drejer han nøglen om, og så gå turen hjem til konen og de tre børn i Tingbjerg.

Og han har selvfølgelig åbent alle ugens syv dage.

-Forretningen skal jo løbes i gang, så her i begyndelsen er jeg alene i butikken, så måske skal jeg åbne lidt senere end klokken 8, siger Wissam Taher Motlaq.

Han kom til Danmark fra Irak for 15 år siden. Hjemme i Irak var han uddannet idrætslærer, men den uddannelse kunne han ikke bruge her i landet.

-Jeg har arbejdet inden for mange fag. I 2014 åbnede jeg min første grøntbutik, og jeg har haft butikker i Allerød og Hvidovre. Med forretningen her ved Søborg Torv kan jeg komme meget hurtigere hjem til min kone – der til februar er færdig som bygningsingeniør – og vores tre børn på 13,10 og 7, smiler Wissam, der i det hele smiler meget. Udvalget i butikken er varieret med vægt på de ting, som mange har stiftet bekendtskab med på ture til landene omkring Middelhavet med couscous, feta, diverse bønner, olivenolie etc.