annonce
Gladsaxe Fort i opløsning
Gladsaxe-Fort-01-42-17.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Planterødder er gode til at finde selv de mindste sprækker i murværket og arbejde sig ind, så der meget langsomt kan opstå skader på en bygning som her på Gladsaxe Fort. Foto: Privat.
Trærødder og tidens tand har skabt sprækker i murværket

Gladsaxe Fort er ved at gå i opløsning. Murværk falder visse steder ned, og indvendigt er der vedligeholdelsesproblemer, der måske fører til, at Hjemmeværnet forlader området.

Ved det seneste byrådsmøde spurgte Pia Skou fra Venstre ind til forholdene, som hun ved selvsyn havde konstateret ved Befæstningsdagen i september.

-Det hele er i en sølle forfatning. Der har været beskæring af buske og træer, men rødderne er ikke fjernet, så nu vokser det op igen, sagde hun.

Vind og vejr har så ydermere bidraget til elendigheden.
Det er Gladsaxe Kommune, der ejer fortet og Hjemmeværnet bruger fortet. Det er Forsvarets Ejendomsstyrelse, der har lejet fortet, og styrelsen står for den indvendige vedligeholdelse, der er mangelfuld, så der bl.a. har været problemer med en branddør.

Kommunen står for den udvendige vedligeholdelse.

-Byrådssekretariatet, Ejendomscentret og Forsvarets Ejendomsstyrelse skal holde møde 25. oktober, og så kan vi få et svar på, om styrelsen stadig vil leje fortet, sagde borgmester Trine Græse, der redegjorde for den øjeblikkelige situation.

-Når vi ved lidt mere, kan vi træffe nogle mere konkrete beslutninger. Det vil være o0plagt at trække på den rådgiver, der har været brugt i forbindelse med renoveringen af Bagsværd Fort, sagde Trine Græse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top