Gladsaxe nummer 21 i stor idrætsundersøgelse
AB-02-03-17.jpg
Siden kommunalvalget i 2013 har AB og VB1968 fået en kunstrgræsbane, og det har gjort det meget nemmere at komme gennem vintertræningen udne at skulle til Bagsværds baner eller på Glasdaxe Stadion. Foto: Kaj Bonne.
Placeringen forbedret med 28 pladser siden 2013

Gladsaxe Kommune indtager en 21.-plads i en stor undersøgelse, hvor DIF sammenligner de danske kommuner med hinanden på baggrund af idrætsforeningernes vilkår.
I en ny undersøgelse om idrætsforeningernes vilkår i de danske kommuner ligger Gladsaxe Kommune placeret som nummer 21 ud af 93 kommuner.

’Idrætsforeningernes vilkår – rammer og vilkår’ hedder undersøgelsen, som DIF Analyse står bag. Her rangeres samtlige danske kommuner (undtagen de fem små ø-kommuner) i forhold til hinanden. Det sker på baggrund af 21 parametre inden for de fire hovedområder frivillighed, faciliteter, økonomi og idrætspolitik.

Vigtigt værktøj for politikerne
Der er tale om en gentagelse af den undersøgelse, som blev foretaget for fire år siden forud for det seneste kommunalvalg. I forhold til undersøgelsen dengang er Gladsaxe Kommune kravlet hele 28 pladser op ad ranglisten.

21. november er der kommunalvalg i Danmark. DIF’s formand, Niels Nygaard, håber, at kommunalpolitikerne vil dykke ned i undersøgelsen og finde inspiration til, hvordan de kan forbedre vilkårene for idrætsforeningerne i deres kommune.

”Denne undersøgelse er et vigtigt redskab for kommunalpolitikerne, og jeg har en forventning om, at resultaterne bliver et tema i valgkampen,” siger Niels Nygaard og fortsætter:
”Det er vigtigt, at så mange danskere som muligt oplever glæden ved at dyrke idræt. Samtidig er idrætsforeninger et kæmpe aktiv for kommunerne i forhold til blandt andet sundhed, fællesskaber og demokratidannelse”.

”Derfor er det i kommunernes egen interesse, at idrætsforeningerne har gode vilkår at fungere under. Det budskab, håber jeg, at politikerne tager med i valgkampen.”
Parametrene i undersøgelsen er en blanding af objektive, statistiske tal og subjektive bedømmelser fra tusindvis af DIF’s foreninger. Hele undersøgelsen kan findes her http://www.dif.dk/kommuneundersoegelse, hvor man kan se, hvordan kommunerne ligger i forhold til hinanden samt de enkelte kommuners resultater på samtlige 21 parametre.

Top fem i undersøgelsen:
1. Gentofte
2. Skive
3. Nyborg
4. Ishøj
5. Høje-Taastrup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top