NM-sølv til Atheneskolen
NMsølv-Island.jpg
Sølvmedaljer til Atheneskolen. Fra venstre: Benedicte Kistrup (reserve), Mikala Høyerup (4. bræt), Albert Emil Lyng Petersen (2. bræt), Silas Høyerup (reserve), Nicolai Kistrup (1. bræt), Heidi Kistrup (kaptajn) og Nienke van den Brink (3. bræt). Foto: Jakob Trier
Gladsaxe havde to skoler med til Nordisk Mesterskab i skoleskak i Island

Danmarks to repræsentanter ved de nordiske mesterskaber i skoleskak kom begge fra Gladsaxe Kommune. Mesterskaberne afvikledes i Laugar Sælingsdal i det nordvestlige Island.

– Turneringen blev afholdt på et hotel med langt til nærmeste bebyggelse. Der var dog virkelig gode faciliteter og der var ingen der kedede sig imellem de ofte meget lange skakpartier. Fem runder blev afviklet fra fredag til søndag, således at alle 6 hold kom til at møde hinanden, fortæller Jakob Trier, der var kaptajn for Stengårdens Skole, der deltog i U13-gruppen (0. til 6. klasse).

Atheneskolen var med i U17-kategorien (0. til 9. klasse) og vendte hjem til Gladsaxe med sølvmedaljer.

Spillerne fra Stengård Skole lærte en masse skak, men resultaterne udeblev. De havnede på sidstepladsen i U13. Norge vandt begge grupper.

Af samtlige deltagere på Island klarede Atheneskolens Nienke Van Den Brink sig bedst. I de fem partier opnåede hun fire sejre og afgav blot en enkelt remis. Også Nicolai Kistrup fra Atheneskolen scorede fint, idet han på det svære 1. bræt scorede 3½ point.

På Stengårds Skole blev Tobias Brødsgaard topscorer med 2 point af fem mulige.

NM sidsteplads
Stengård Skoles hold foran det lokale varme bad. Fra venstre: Andreas Schou (4. bræt), Malte Dreves (2. bræt), Oliver Trier (1. bræt), Sebastian Brødsgaard (reserve), Tobias Brødsgaard (2. bræt). Foto: Jakob Trier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top