Buddingespejderne mangler et sted at være
Spejderhytte-45-17.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

-

Vi er en gruppe forældre til spejdere i KFUM-Buddinge, der er bekymrede for gruppens fremtid, da den mangler et sted at være. Først opsagde kommunen den ene hytte, for i stedet at bygge en parkeringsplads til en børnehave. Argumentet var, at spejderne kunne klare sig uden, da den havde en anden hytte tæt ved Bagsværd sø.

Det er for så vidt rigtigt, men nu er den anden hytte, som gruppen har rådet over de sidste 30 år, blevet opsagt af en privat udlejer, og vores børn står nu uden noget sted at være.

De kan fortsat holde deres møder i Buddinge Kirke, men der er ikke gode muligheder for at lave rigtigt spejderarbejde. der kræver at man kan være ude og lade materialer stå ude, så spejderne kan arbejde videre med det.

Buddingespejdernes ledergruppe er i en god dialog med Børne- og kulturforvaltningen, men der er endnu ikke kommet noget konkret ud af det. Samtidig ser vi nogle gode udviklingsmuligheder i det fremtidige Buddinge Batteri. Problemet er bare, at det ligger flere år ude i fremtiden.

Det er snart kommunalvalg og vi vil kraftigt opfordre det kommende byråd til at sikre gode rammer for udeliv, så aktiviteter som spejder får lige så gode vilkår og rammer, som dem der spiller fodbold, håndbold eller dyrker anden idræt, som kommunen bruger mange penge på.

Spejder er et rigtigt godt tilbud til mange børn og unge, hvor ikke kun fysisk aktivitet er i fokus, men også en lang række andre færdigheder som sammenhold og samarbejde.

På vegne af forældre til buddingespejderne.
Rasmus Bækgaard
2860 Søborg

1 kommentar om “Buddingespejderne mangler et sted at være”

  1. Når kommunen har så travlt med at fortætte villakvarterer så har de helt glemt at der skal skabes åndehuller til vore børn og unge som er spejdere, især i de villakvarterer der er tæt på skov og sø. Sammenslutningen af grundejerforeninger har vælger debat møde netop om børnenes vilkår i villakvartererne i morgen kl 19 i Buddinge skole Kantinen med de 9 politikere der tager sig af udvikling af villakvartererne. Vi må få kommunen til at skabe åndehuller for vore børn så de kan leje og opleve naturens skiften på egen krop. Selv om der flytter flere skatteborgere til Gladsaxe og selv om vi bor mindre tæt end vi gjorde i f.eks Kidhøj i 1950erne så skal der være plads til at børnene kan lege med hinanden uden at skulle køre rundt i hele kommunen for at finde en sportsplads.
    Kom endelig med til mødet i morgen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top