Det skal være vedkommende
Katarina-1.jpg
Katarina Hessner Hansen ærgrer sig over, at hun ikke er gammel nok til at stemme. Foto: Privat
Unge skal gøres interesserede i politik

Lokalpolitikere skal mere ud blandt de unge, lokalpolitik bør fylde mere i medierne, og de unge skal sætte sig mere ind i politik, mener en gymnasieelev og samfundsfagslærer fra Gladsaxe Gymnasium.

Unge i tyverne er nemlig den aldersgruppe der stemmer mindst, udover ældre over 90, og mange unge har tydeligvis svært ved at forholde sig til politik generelt, og byrådet i særdeleshed.
Sådan er det ikke med Katarina Hessner Hansen.

Hun er 16 år gammel, går på Gladsaxe Gymnasium, og ville rigtigt gerne have stemt til kommunalvalget 21. november, siger hun.
– Hvis en ven spurgte mig, hvorfor man skal stemme, ville jeg vende det om og sige ’hvorfor ikke’, fortæller Katarina, der selv har fået interessen for politik med hjemmefra.

Politik i øjenhøjde
Alligevel kan Katarina godt sætte sig ind i, hvorfor nogle unge ikke stemmer.
– Det er ikke rigtigt ‘cool’ at diskutere politik i kantinen, men jeg tror alligevel at mange unge er interesserede i politik. Men de stemmer ikke til valgene, blandt andet fordi mange har et manglende tilhørsforhold når de flytter kommune for at studere, og fordi mediernes fremstilling af politik kan være for indspist.
Og det kan mærkes, at de unges partipolitiske engagement er for nedadgående, også lokalpolitisk, fortæller uddannelseschef og samfundsfagslærer på Gladsaxe Gymnasium, Jørgen Ravn Christiansen.
– Der er mindre fokus på lokalpolitik, undtagen i lokalaviserne og op til kommunalvalgene, hvor mine elever har svært ved at identificere sig med en 50-60 årig lokalpolitikker, eller se at deres stemme kan gøre en forskel, siger han.

Eget ansvar
Hvis politikerne gerne vil engagere de unge politisk, skal de derfor ud blandt de unge og fortælle, hvorfor lokalpolitik er vigtigt, mener Jørgen Ravn Christiansen.
– Gerne på de sociale medier og med emner der er relevante for de unge. Det fortalte mine 1g’ere mig forleden, da kommunalvalget var på skemaet, fortæller han.
Og så er det selvfølgeligt også de unges eget ansvar at engagere sig i politik, og holde sig opdateret i medierne, mener Katarina Hessner Hansen.
– Nogle unge ved ikke nok om politik, og det har man selv et ansvar for. Det har skole og forældre også. Jeg synes, man skal huske at stemme, når man har muligheden, men man skal selvfølgelig også sætte sig ind i tingene, inden man går ned og sætter krydset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top