Medieby bør ligge i Gyngemosen
TV-Byen03-27-05.jpg
Engang var Gyngemosen Danmarks Radio - nu ønsker De Radikale i Gladsaxe en national medieby i området. Foto: Kaj Bonne.
Gladsaxe skal have landets nye medie- og kulturcenter, mener De Radikale

TV-Byen, Gyngemosen og 2860 Søborg er begreber i dansk medie- og kulturhistorie. DR er for længst flyttet fra postdistrikt 2860, men lokaliteten kan og bør genbruges, mener Radikale Venstre i Gladsaxe.

Partiet foreslår, at nogle af de ledige kvadratmeter i den tidligere TV-by ombygges til et medie- og kulturhus, der ikke kun skal være Gladsaxes eller Storkøbenhavns, men hele nationens.

– I den tidligere TV-by i Søborg er der ledig kapacitet i gamle bygninger, som stadig er lejet ud til enkelte af DRs aktiviteter. Beliggenheden er dengang som nu meget god for at etablere et mediehus, som på sigt kan blive et helt center. Det skal appellere bredt til brugere. Fra skoleungdom og uddannelsessøgende til det bredere oplysnings-Danmark, siger byrådsmedlem for Radikale Venstre i Gladsaxe, Claus Wachmann.

– Der er brug for fortolkninger af de store opbrud, der har præget medielandskabet i perioden siden 1988, da DRs monopol blev brudt, og hvad er mere indlysende end at lægge sådant et center, der hvor datidens monopol havde til huse i et kvart århundrede, spørger Claus Wachmann.

Navnet på projektet kan diskuteres, men indtil videre kalder De Radikale det 2860-Medieby. 2860-Medieby skal ikke finansieres af offentlige midler alene. Store nutidige aktører som TV2, Egmont, Google Danmark, Facebook Danmark og andre skal inddrages, f.eks. TDC og andre teletrafikudbydere.

Forslaget fra Radikale Venstre i Gladsaxe bringes nu videre ind i partiets folketingsgruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top