Oprydning i skiltehelvede
collage.jpg
Byrådskandidater måtte fjerne ulovligt ophænge plakater

At hænge valgplakater op i lysmaster, så underkanten af plakaten hænger mindst 230 cm over jorden kan åbenbart være for stor en intellektuel udfordring.

Da løbet blev givet frit for et par uger siden, blev der sat tusindvis af plakater rundt omkring i kommunen. Og en overvældende stor del overholdt ikke reglerne. Nogle blev placeret lige over lyskasser, mens andre var helt oppe på at sidde 150 cm over jorden.

Nu er de ulovlige plakater fjernet.

6. november blev der sendt en besked ud til partierne, at der skulle ryddes op og i skiltehelvedet – og det kunne næsten kun gå for langsomt.

By- og Miljøforvaltningen havde på forhånd sendt Vejdirektoratets vejledning til vejlovens regler om, hvor og hvordan valgplakater kan og må ophænges. I vejledningen er det let forståeligt beskrevet og vist med eksempler, hvordan valgplakater må ophænges.

Vejdirektoratets vejledning skal følges, stod der i beskeden fra forvaltningen.
By- og Miljøforvaltningen har gennemgået hovedgadestrækningen, Gladsaxe Ringvej, Buddingevej,Gladsaxevej, Gladsaxe Møllevej, Mørkhøjvej og Gammelmosevej. Der er særdeles mange valgplakater, der hænger ureglementeret, plus at der er mange, som er halvt eller helt faldet ned.

Valgplakater, der ikke hænger i overensstemmelse med vejloven senest 24 timer fra udsendelsen af dette påbud, vil blive fjernet af Gladsaxe Kommune på de opstillede partiers regning.

Derfor bedes samtlige opstillede straks gennemgå alle deres valgplakater:
Valgplakater, som ikke følger Vejdirektoratets vejledning, skal fjernes.
Valgplakater, som er faldet ned, skal fjernes eller genophænges korrekt.

Byrådsmedlem Kristian Niebuhr (DF) mener, at kandidaterne ikke har noget at være i tvivl om: – Reglerne er klokkeklare, men mange kandidater kan alligevel ikke kan finde ud af det. Det er beskæmmende – og det gælder plakater for alle partier, desværre også mit eget. Nu var kommunen så flink at advare overtræderne 24 timer i forvejen, så de selv kunne nå at pille dem. For min skyld kunne kommunen været skredet til handling med det samme og fjernet plakaterne og sendt regningen til overtræderne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top