Ingen grund til bekymring for vand fra Bagsværd Vandværk
-

Der er på det seneste rejst tvivl om kvaliteten af drikkevandet fra Bagsværd Vandværk. Derfor vil jeg gerne understrege, at drikkevandet fra Bagsværd Vandværk lever op til alle sundhedskrav til drikkevand og at der derfor ikke er grund til bekymring for kvaliteten.
Det er en generel udfordring for tætte bykommuner som Gladsaxe, hvor der mange steder tidligere har været industri, at grundvandet kan indeholde uønskede stoffer.
Miljøstyrelsen har fastsat meget skrappe kvalitetskriterier for, hvad koncentrationen af uønskede stoffer må være i drikkevandet, da man ønsker at undgå risiko for gener ved at drikke vandet.

På Bagsværd Vandværk er der målt rester af chlorerede stoffer i nogle af vandværkets boringer. For at sikre, at drikkevandet lever op til Miljøstyrelsens kvalitetskrav, har Novafos valgt at rense grundvandet med kulfiltre, inden det ledes ud som drikkevand til forbrugerne.

For at holde øje med, hvornår kulfilteret skal skiftes, bliver der løbende taget prøver af det færdige drikkevand fra vandværket. Novafos skal udskifte kulfilteret allerede når koncentrationen er 50 procent under Miljøstyrelsens grænseværdi, og allerede når koncentrationen er 25 procent af grænseværdien, starter planlægningen med at udskifte kulfilterene og der tages vandprøver oftere for bedre at kunne følge drikkevandets kvalitet.

Der er derfor absolut ingen grund til bekymring, når du drikker vand fra Bagsværd Vandværk. Tværtimod sikrer den øgede overvågning, at drikkekvaliteten netop her overholder de kvalitetskrav, som Miljøstyrelsen stiller til rent drikkevand.

Pia Vendelholt Christensen
Miljøchef i
Gladsaxe Kommune

1 kommentar om “Ingen grund til bekymring for vand fra Bagsværd Vandværk”

 1. Kære Miljøchef
  De fleste eksperter der arbejder med miljø og sundhed, som mig selv,
  må erkende at antallet af kræftsyge i Danmark er for højt, og at der ikke er gode forklaringer til årsagerne. Alene af den grund skal man ikke spille hazard med folks helbred ved at anprise drikkevand som rent og fint, når det indeholder
  målbare mængder af industriforurening.
  Ideen med kulfiltrering er god nok med hyppige kulskifte og det er her at Kommunen og miljømyndigheden må træde i karakter og forlange overfor Novafos, at der ikke sælges drikkevand med målbare mængder af industriforurening. Vandforbrugerrådet må bede om at kullet skiftes hver 6. måned og ikke som I synes hvert andet år.
  Vi må forlange Bagsværd vandværk lukket indtil I får bragt industriforureningen ned til ikke målbare mængder. Vi kender mange der drikker 2-3 liter om dagen i den tro at vandet er rent, grænseværdier eller ej.
  Når jeg spørger kolleger med ekspertise i drikkevand, så undrer de sig over at myndigheden ikke beder Nordvand hente vand fra sjælsøboringerne gennem den lange forbindelsesledning vi vandforbrugere har betalt med kr 12 mio.
  Der er jo ingen grund til at befolkningen skal drikke industriforurenet drikkevand.
  Hvis vandforbrugerne får valget mellem rent drikkevand og det vand vi får fra Bagsværd Vandværk nu hvad tror du så man vælger?
  Det er så et af de områder jeg vil arbejde med i den nye bestyrelse i Novafos!
  mvh og God Jul Vandforbrugerrådet Torben Sønnichsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top