- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Roere i medaljeregn

Det var med stor succes, at Bagsværd Roklubs juniorroere deltog i Sjællandsmesterskaberne i indendørsroning. Mesterskaberne var arrangeret af Næstved Roklub, og der var linet op til tætte konkurrencer, hvor roerne skulle dyste i distancer mellem fra 200 meter og op til 6000 meter.

Den første Bagsværd-medalje fik Frida Møller, der blev nummer 3 i U11-klassen, hvor der skulle roes så langt som muligt på to minutter. Umiddelbart efter vandt Alma Biltoft Benediktson dagens første Sjællandsmesterskab for Bagsværd Roklub i U13-klassen. Generelt gjorde Bagsværds juniorpiger rigtig god figur med tredjepladser i U14- og U15-klassen til Astrid Kofoed og Cathrine Duedahl-Olesen, Der var Bagsværdsejr til Emma Braad Olesen i U16-klassen i et uhyggeligt tæt løb, hvor Emma formåede at holde hovedet koldt over 2000 meter. I U17-klassen kunne Bagsværdpigerne Marie Ramm og Matilde Hjorth indtage de to øverste pladser på præmiepodiet. Agnete Jersild afrundede den flotte indsats af Bagsværdpigerne med en andenplads i U19-klassen.

På drengesiden gjorde roerne også god figur. I dagens længste løb, 6000 meter for juniorer, besatte Bagsværddrengene, Aksel Bay, Lasse Maigaard og Magnus Oddershede, fjerde- til sjettepladsen i hurtige tider. Alexander Aldrich blev Sjællandsmester i U14-klassen, hvor Bagsværddrengene Mads Rubin og Elias Ellehammer kom ind på tredje- og fjerdeplads. I de resterende juniordrengeklasser blev det til mange personlige rekorder, der dog blev vekslet til mange fjerde- og femtepladser.

Dagen blev sluttet af med holdstafetter og sprintdistancer over 200 meter. Her fik flere af drengene revanche, da det blandt andet blev til sejr i juniorstafetten for Casper Girke, Villads Jørgensen og Jeroen Grimmelikhuijzen, der stillede op sammen med en Silkeborg-roer. Endelig blev det til et rent Bagsværdpodium i drengenes 200 meter, hvor Casper Girke, Mads Rubin og Alexander Aldrich indtog de tre første pladser.