Der skal gøres op med ABs selvforståelse
AB-FCK-03-98_12.jpg
Mange kan huske Michael Madsen som aktiv. Her fra en kamp mod FC København - spilleren i hvidt er Bjarne Goldbæk. Foto: Kaj Bonne.
Den tidligere AB-spiller Michael Madsen er blevet cheftræner i AB Gladsaxe. Han vil starte med at gøre noget ved den forskruede selvforståelse i sin gamle klub

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: Kaj Bonne.

Han kunne have talt om vinderkultur. Det er jo så populært. Men det gør den snart 44-årige Michael Madsen ikke. Nej – ABs cheftræner vil hellere tale om, hvad han mener, der skal til, når de nye tider går i gang på træningsanlægget på Skovdiget.

Michael Madsen vil bringe noget glæde, motivation og begejstring ind i truppen. Dette skal være grundlaget for at vinde fodboldkampe igen, da glæden ved at komme til træning kan sørge for, at spillerne giver noget ekstra af sig selv.

Michael Madsen spillede selv for AB fra 1996-98. Det var under træner Christian Andersen, at han fik sit gennembrud, der førte til et udlandsophold hos Bari i Italien. De seneste mange år har han været træner i adskillige storkøbenhavnske klubber – senest Greve i fem år.

Nu er han tilbage i Skovdiget: – Det er som at komme hjem igen. Jeg spiller lidt oldboys-fodbold i AB og har min daglige gang i Gladsaxe, hvor jeg arbejder, så jeg har fulgt lidt med på sidelinjen. Og jeg kan godt tillade mig at sige, at jeg har været tæt på at blive træner i AB et par gange tidligere, siger Michael Madsen. Han er salgschef i Jespers Torvekøkken i Gladsaxe, så også på den måde er ”geografien” i orden.

Michael Madsen er klar i mælet. Tingene bliver sagt lige ud: – Jeg kan godt være lidt firkantet indimellem, og jeg er ikke sat i verden for at please bestyrelse eller administration. Jeg er aldrig blevet fyret, men med den historik AB har, er der selvfølgelig en risiko for at det sker.

Selvforståelsen
ABs nye cheftræner ved også, hvor der virkelig skal sættes ind: – Vi skal have bearbejdet den forskruede selvforståelse i hele klubben, for det er jo hold som Odder, Lyseng og Næsby, vi skal møde. Den allerførste kamp den 17. marts mod Aarhus Fremad finder sted i en helt ny verden. Spillerne skal forstå, at de skal møde 11 mand som alle er to meter. Og hvis vi starter med at tabe, så er vi under stregen, og så er helvede løs. Tidligere kunne vi måle os med Lyngby, men nu er vi milevidt fra dem. Vi kan ikke komme længere ned i divisionerne, for det er et nedrykningsspil. Nu skal vi have skabt en kultur, hvor spillerne smiler, når de kommer til træning, og de skal smile, når de tager hjem, siger Michael Madsen.

Den er den rejse han skal have spillerne med på. De skal i gang med et langt, sejt træk. Fundamentet er der. De fysiske rammer er her. Klubben har mange sponsorer, pointerer Michael Madsen: – Men vi har ikke vundet mange kampe på det seneste. Fansene blev ikke forkælet i efteråret – og flere har skrevet til mig. De vil se spillerne give deres hjerte på banen. Hvis spillerne har givet alt, så kan fansene godt leve med et nederlag på 0-1.

Bær trøjen med stolthed
Med fare for at komme med en kliché, så siger træneren: Spillerne skal være stolte af at trække AB-trøjen over hovedet. Nu har alle spillere et halvt år, hvor de kan vælge at være med på rejsen. Groft sagt drejer det sig ikke en skid om taktik. Næh, det drejer sig om at få skabt et træningsmiljø, hvor spillerne giver 10 procent ekstra.

Fra sine fem år i Greve oplevede Michael Madsen, at selvforståelsen passede til, hvor klubben lå i divisionshierarkiet. Sådan skal det også være i AB: – Nu har jeg tegnet kontrakt med AB i 3½ år. Jeg vil arbejde målrettet på at gøre op med selvforståelsen i klubben. Vi skal lære at ­­have tålmodighed, for vi jeg taler ikke om oprykning, for vi spiller i nedrykningsspillet. Det gælder om at overleve. Og så skal vi have baglandet med igen.

I aftes startede Michael Madsen på ABs anlæg: – Jeg vil have noget glæde, motivation og begejstring til. Jeg kan huske, at jeg glædede mig hver gang jeg skulle til træning under Christian Andersen. Træningen var dejlig ukompliceret, hvor konkurrencen var i fokus, men hvor der var mindre opmærksomhed på det taktiske. Han forstod at motivere folk, så de hver gang gav lidt ekstra af sig selv. Det vil jeg også forsøge at få frem, lover Michael Madsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top