annonce
Dårlig lyd kan give stress
lyd.jpg
En kreativ akustikløsning: – dots – der kan sættes op i forskellige farver. Foto: Privat.
Bedre lyd kan give bedre humør og mentalt overskud

Akustikken er dårlig mange steder i Gladsaxe – både arbejdspladser og private hjem lider under dårlige akustikforhold.

Det ved ekspert i akustik Karsten Skytteløv, der turnerer rundt i hele landet og tjekker lydmiljøer.

Den dårlige akustik finder han både på skoler, arbejdspladser og i stigende grad i private hjem, hvor ombygninger resulterer i store køkkenalrum med hårde flader.

”Dårlige lytteforhold er altid et problem de steder, hvor mennesker skal opholde sig og tale sammen. De kan ikke koncentrere sig om det, de skal høre. Træthed, irritation, konflikter og hovedpine er bare et udpluk af de symptomer, der viser sig, hvis der er dårlige lytteforhold.
Folk vil opleve, at de skal tale højere for at blive hørt. De vil simpelthen føle sig stressede,” fortæller Karsten Skytteløv.

Den dårlige akustik opstår typisk, fordi efterklangstiden i rummet er for lang.
Lyde og stemmer kører rundt og bliver hængende i lokalet uden at dø ud. Derfor bliver lyden højere.

”På mange arbejdspladser og i private hjem ligger efterklangstiden ofte på mere end det dobbelte af, hvad den burde, og ingen tænker over syndebukken i det daglige. Men dårlig akustik er virkelig noget, der mærkes i negativ retning hver dag. Man bliver irriteret på kollegaerne, irettesætter børnene lidt mere og mangler overskud efter ophold i rummene,” pointerer Karsten Skytteløv.

Ekspert Karsten Skytteløv afliver 3 myter om akustik:

1. Akustikregulering er for bestemte grupper mennesker med dårlig hørelse
Nej – akustik er for alle mennesker. Dårlig akustik påvirker vores humør og overskud. Lever du i et hjem eller på en arbejdsplads med dårlig akustik vil du sandsynligvis performe dårligere på job, være mere irriteret på dine børn og være træt når du er hjemme

2. Akustikregulering er grimme store plader
Nej – mange forveksler akustikregulering i nybyggerier med det man kan lave i private hjem og på skoler. I dag kan det være familiens foto eller andre motiver trykt på akustikregulerende plader. Akustikregulering kan sagtens være en del af udsmykningen i et lokale.

3. Akustikregulering er dyrt
Nej – akustikregulering findes i alle prisklasser. Det handler om at finde den løsning, der virker i den aktuelle situation.
Kilde: www.lydac.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top